Norge sender kun tre utøvere til innendørs-VM: – Liten, men spennende tropp

Ezinne Okparaebo, Isabelle Pedersen og Hedda Hynne blir de eneste norske innslagene under innendørs-VM i friidrett i mars.

Ezinne Okparaebo er norsk VM-håp i Birmingham.
  • NTB

– Det er en liten, men spennende tropp, sier toppidrettssjef Håvard Tjørhom til friidrett.no.

Okparaebo (Norna-Salhus) skal løpe 60 meter, mens Pedersen (BUL) skal i aksjon på 60 meter hekk. Hynne (Strindheim) løper 800 meter i Birmingham.

Les også

Karsten Warholm satte ny verdensrekord

Amalie Iuel var kvalifisert for innendørs-VM, men sykdom har preget oppkjøringen.

– Amalie Iuel var kvalifisert, men har slitt litt med sykdom i vinter og valgte å droppe mesterskapet for å kunne forberede seg best mulig til utendørssesongen, sier Tjørhom.

Vladimir Vukicevic manglet noen få hundredeler på å klare VM-kravet. Flere av de beste norske utøverne har ikke prioritert årets innendørsmesterskap.

– Også Jonathan Quarcoo var tett på kravet, mens utøvere som Karsten Warholm, Karoline Bjerkeli Grøvdal og brødrene Ingebrigtsen ikke la opp til deltakelse i Birmingham, sier han.

Les også

Pedersen med norsk årsbeste og personlig rekord: – Utrolig morsomt

Selv med liten VM-tropp, er Tjørhom forventningsfull.

– Ezinne har hatt en solid innendørssesong, Isabelle viste i Torun sist uke at hun er på full fart tilbake etter å ha slitt med matforgiftning tidligere i sesongen og Hedda viste klar formstigning i Torun sist uke. Jeg har god tro på at disse vil levere i VM.

Innendørs-VM starter 1. mars.

(©NTB)