Sport

Potensiell Bræhkus-motstander i respirator

Svensk bokser alvorlig skadet i ringen.

LIGGER I KOMA: Frida Wallberg (til h.) bokset mot Diana Prazak fredag kveld. Foto: Maja Suslin, Scanpix Sweden

 • Roy Ellingsen

Den svenske bokseren Frida Wallberg pådro seg en hjerneblødning under en WBC-tittelkamp fredag. Hun ligger i respirator og har bokset sin siste kamp.

Det bekrefter hennes kjæreste Robert Stridsberg overfor Aftonbladet. Flere publikummere tok til tårene under de dramatiske minuttene i hallen.

Cecilia Brækhus satt ringside. – Dette er veldig ubehagelig å se på, sier hun til VG.

– Hun er operert. De har åpnet hjernen hennes for å drenere ut blod. Frida ligger i respirator. Hun må ha hjelp til å puste fordi hun er lagt i et kunstig koma. Det kan være legene prøver å vekke henne i løpet av lørdagen, skriver Stridsberg i en pressemelding.

I den åttende runden ble Wallberg knocket ut to ganger på kort tid etter slag fra Diana Prazak. Dommeren avbrøt kampen, og bokseren fikk oksygentilførsel og ble sendt til sykehus.

– Det er ikke noe bra at kamper ender på denne måten. Akkurat nå føler jeg ikke at jeg har vunnet noen ting , sa Prazak etter kampen.

Tapet var Wallbergs første på 12 kamper. Hun har vært ivrig for å få til et oppgjør mot Brækhus.

Hun bokser i weltervekt og er mye større og tyngre enn Wallberg. Det blir ikke noe av den kampen. Wallbergs karriere er over.

– Vi følger de internasjonale amatørreglene i Sverige. De sier klart at man ikke kan bokse etter å ha pådratt seg en hjerneblødning. Det virker vettugt, sier medisinsk ansvarlig i Sveriges bokseforbund Robert Ludwig til TT.

(©NTB)

Les mer om

 1. Boksing

Relevante artikler

 1. SPORT

  Legene fikk kontakt med Wallberg

 2. SPORT

  Nå skal legene forsøke å vekke henne

 3. SPORT

  Wallberg har våknet fra koma

 4. SPORT

  Ferdig som bokser

 5. SPORT

  Bokseren som pådro Wallberg hjerneblødning ble truet med juling

 6. SPORT

  Film kan gi svar på Wallberg-skaden