18-åring ble kåret til Norges beste i landslagsdebuten

Landslagssjefen kastet stortalentet til ulvene. — Han har imponert!

tb26f192.jpg
  • Arne Hole

Norge-Hviterussland 36-33

Magnus Abelvik Rød? På herrelandslaget i håndball? Ja, visst – og Bækkelaget-gutten rakk å bli en liten yndling.

Håndballgutta møtte Hviterussland i Spektrum lørdag ettersom som den første av to sparringkamper før VM-kvaliken mot Slovenia.

Høyreback Kent Robin Tønnesen og Christoffer Rambo er to av Tysklands-proffene som er opptatt med seriespill i helgen. Derfor lot Christian Berge like godt 18 år gamle Magnus Abelvik Rød (fyller 19 neste måned) få sjansen som høyreback.

Christian Berge satset ungt - det ga uttelling.

Den sjansen tok stortalentet så godt vare på at da han satte seg på benken snaue ti minutter før første omgang var over, hadde han scoret tre og spilt Bjarte Myrhol frem til en fulltreffer fra streken.— En meget spennende spiller som har imponert på treningene, sier landslagssjef Christian Berge om den 2,04 lange Oslo-gutten.

I annen omgang ble det noen feil på Rød, men også en del riktig – som da han brakte Norge foran med 32-31 fem minutter før slutt da Norge hadde rotet det litt til. Så ble han etter kampen kåret til Norges beste!

"Truet" med volleyball

Magnus Rød Abelvik satte et lite støkk i enkelte håndballentusiaster for et drøyt år siden da han skrev på Twitter: "Legger håndballkarrièren på hylla, har bestemt meg for å satse på volleyball."

— Det var i en periode hvor jeg var litt mye skadet. Jeg ville ha en sport uten kroppskontakt. Men det var bare fleip, sier Rød, som ikke blir noen "dark horse" i VM-kvalet ot Slovenia.

— Nei, nå stikker jeg på 1996-samling. Christian og jeg har snakket om at vi skal ta dette steg for steg. Jeg håper å få være med neste år.

- Debuten kunne knapt vært bedre?

— Nei, det var fantastisk. Spektrum for meg som Oslo-gutt og med mange kjente på tribunen. Helt topp!

Les også

Marit Bjørgen har fått forbud mot å løpe

Sagosen imponerte

Sander Sagosen dro Norge i gang og scoret fem i første omgang – den siste på en flyver, til høylydt begeistring fra et halvfullt Spektrum som fikk norsk 19-14-ledelse til pause.

Etter pause valgte Berge å hvile Sagosen en stund og overlate playmakerrollen til Christian O’Sullivan. Han fikk andre ferskinger rundt seg som Gøran Johannessen, Magnus Søndenå og Stig Tore Moen Nilsen.

Det ble mange bytter på en gang, og Hviterussland – som Norge slo 29-27 i EM i Polen i januar – benyttet sjansen til å få kontakt igjen. Seks minutter før slutt utlignet hviterusserne, anført av ustoppelige Sierhei Rutenka, som endte på ti mål.

Hviterussland skal også ut i VM-kval og kom derfor med full mannskap. Deres motstander Latvia er langt lettere enn Norges, Slovenia.

— Det var en del bra i angrep og forsvar og bra kontra i første omgang, men vi opp noen hakk når vi møter Slovenia, oppsummerte Sagosen.

Les også

Mamelund vil ha Champions League-tittel, men landslaget er han ferdig med

Ligner Slovenia

— Hviterussland ligner Slovenia i måten å spille på. Der kan vi møte fire forskjellige forsvar i løpet av én omgang. Men Slovenia er betydelig bedre, sier Christian Berge om en kommende motstanderen.

Han vil ha alle spillerne på plass til neste kamp, i Follo tirsdag. Deretter venter Slovenia på bortebane for Norge 11. juni.

- Hva er et godt resultat der?

— Seier. Vi går aldri på banen for å begrense nederlaget, fortsetter Berge, som får hjemmekampen til slutt, i Dnb Arena i Stavanger 15. juni. Sammenlagtvinneren får plass i VM i Frankrike i januar.

Magnus Jøndal viste i alle fall at skuddformen er i orden. Han briljerte både fra straffemerket og venstrekanten og kan bare gå i gang med å lage instruksjonsvideo.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene: