Sport

Alt gikk i ball

Harald Rønneborg gjorde så absolutt ting han ikke klarte i går, men det gjør ikke noe. Programlederen i Senkveld kan få gull med Norges beste håndballag Sandefjord.

 • Mette Bugge
  Mette Bugge
  journalist

STIF-Drammen 26-22 — Dette er det råeste jeg har vært med på noen gang. Jeg ble så stresset. Var redd for å ødelegge for gutta, sa TV-klovnen Haraald Rønneberg etter sin debut i håndball. Han var pumpet etter at mye gikk i ball for ham i denne kvartfinalekampen i sluttspillet, men ikke verre enn at han kom fra kampen uten benbrudd eller en korsbåndskade.- Jeg fikk skikkelig med juling, kommer det støtvis fra TV 2-yndlingen, etter å ha blitt kastet i været av sine nye lagkamerater, danset foran publikum, og tatt bølgen.

Stemning i taket.

Drøye 2000 mennesker var ellevilt begeistret for det de fikk se av moromannen. Seks minutter i første omgang og i kampens to siste fikk han boltre seg som midtback, strekspiller og ving. Harald Rønneberg i Senkveld er blitt idrettens nye stuntmann. Hans idrettsprestasjoner vises frem under vignetten "Harald gjør tng han ikke kan". Han har blant annet hoppet i Holmenkollen, vært med i wrestling, sprangridning, galopp, ishockey, stup, rytmisk sportsgymnastikk og utfor i Kvitfjell. - Jeg hadde vondt i maven fra han kom på banen i dag, sier medprogramleder Thomas Numme, som hadde tatt turen til hjembyen, der han i sin tid herjet på vingen, nettopp på STIF.- Jeg spilte her fra jeg var 10 til 20 år. Nå blir det litt bedriftshåndball, sier den populære underholderen, som også kan skryte av landskamper som junior og ungdom.

STIF i slag.

STIFs tilskuere er ofte mette. Klubben har gått fra triumf til triumf de siste årene, selv om NM-tittelen gikk tapt denne sesongen. Men laget er allerede, gjennom seier i serien, sikret deltagelse i Champions League. Da med flere forsterkninger som Preben Vildalen, Sindre Walstad, Håvard Augesen og Harald. Men ikke den Harald. Harald Wivestad fra Kristiansand.Harald Rønneberg fikk være med på én formiddagstrening før han entret parketten.- Hadde han spilt håndball før? spurte vi STIFs trener Bård Tonning før kampen.- Ikke som jeg kunne se, svarte han.- Har aldri spilt håndball. Prøvde bare litt i 6. klasse, ler en svett østfolding. På banen var han hopp og sprett. Snart nede på gulvet, så i lange klyv tilbake til forsvar.- Du fikk også ta en straffe, det ble helbom. Det kommer du kanskje til å få mareritt av?- Ikke ripp opp i det, svarer han i skokken av autografjegere.

Tåler frykt.

— Jeg er mest imponert over Haralds evne til å takle frykt. Tenk bare det å hoppe i Holmenkollen, forklarer Numme. Fredag kan vi med egne øyne se programlederens elleville show i Senkveld.

Harald Rønneberg ble yndling fra første kast i Sandefjords kamp mot Drammen. Fredag skal stuntet vises i TV2s program Senkveld.

TV-klovnen Harald Rønneberg var klar for sin første og viktigste håndballkamp.

Les mer om

 1. Håndball

Relevante artikler

 1. NORGE

  Gullrutens hederspris til Numme og Rønneberg: – Betyr dette at vi er ferdig?

 2. SPORT

  TV 2-kjendis fyller tribunene mot topplag: - Han har spydd noen ganger

 3. SPORT

  Numme-effekten ga seier mot topplaget

 4. NORGE

  Siste Senkveld-sending

 5. SPORT

  TV 2 hopper etter Arne Scheie - kjente fjes får nye roller i OL

 6. SPORT

  - Dette er våre beste menn og kvinner