Sport

Lokal oppskrift på Europa-suksess

Toppscorer Fredrik Mossestad er oppvokst i Framohallen.

GOD: Fredrik Mossestad var en stadig trussel mot Berchem fra Luxembourg. Foto: Tor Høvik

  • Kim Bøyum

FyllingenBergen – Berchem 30-23

FRAMOHALLEN : Et 28-32-tap fra Luxembourg forrige helg var det FyllingenBergen måtte hente inn mot Berchem for å avansere i Challenge Cup, den lavest rangerte europacupen.

Til tross for at gjestene hadde med seg en imponerende supportergjeng fra storhertugdømmet tok det ikke mer enn elleve minutter før forspranget var innhentet. Da sluttsignalet gikk, sto det 30-23 på resultattavlen. Og en av de viktigste bak avansementet var en lokal spiller som hittil ikke har stukket seg mye frem: Fredrik Mossestad.

22-åringen har vært en del av Fyllingen-stallen i flere år, men brukte tid på å etablere seg på laget. I år står han med 30 mål på ti seriekamper, og har vist at han er en mann å ta på alvor.

Superlokal

Lørdagens kamp blir stående som et lite gjennombrudd for kantspilleren som er oppvokst på Varden, og har brukt utallige timer i Framohallen siden den åpnet i 1998. Trener Vidar Gjesdal er glad på vegne av sin superlokale elev.

— Det er gøy for ham. Han er en spiller som jobber veldig godt, og har stort potensial, og for selvtilliten hans er det viktig med sånne kamper. Vi har mange bergensere i troppen vår, og det viktigste er å få frem spillere fra Bergen, men det er ingen ulempe med folk fra egen klubb som har gått gradene. Det gjør det ekstra gøy, sier Gjesdal.

Selv brukte Mossestad masse tid på å snakke med venner og familie på tribunen etter scoringsoppvisningen. Han legger ikke skjul på at det betyr mye å prestere på hjemmebane.

— Det er klart det er deilig, og det er lenge siden jeg har vært oppe i åtte mål. I denne kampen var det spesielt kontringene vi gjorde det på, jeg fikk mange baller, sier Mossestad.

Slik det utviklet seg mot Berchem, kan det være vanskelig å forstå at luxembourgerne slo Fyllingen med fire mål i det første møtet.

— I bortekampen var vi feige, men vi så på slutten av det oppgjøret at de var dyktig slitne. Derfor bestemte vi oss for å løpe mye mer her hjemme, noe vi lyktes med, sier Mossestad.

- Treningsprodukt

Han får ros av veteran Andreas Gjeitrem.

— Fredrik er et treningsprodukt som er veldig godt trent, men vi må dra mye mer nytte av at vi har ham. Her passet kampbildet ham veldig godt, sier Gjeitrem.

Han understreker at ikke alt var bra selv om Berchem ble knust.

— I kjent Fyllingen-stil slo vi av noen knapper innimellom. Der har vi mye å jobbe med, men vi lærer av det. Viktigst var likevel at vi snudde trenden og vant igjen, sier strekspilleren.

Trener Gjesdal snakker om det samme.

— Vi tok bra tak i kampen fra start, men så ble prestasjonen skjemmet av slurv. I det siste har vi svingt mye underveis i kampene. Vi hev vekk aldeles for mange baller, og kunne vunnet med det dobbelte. Men det ble en kontrollert seier til slutt og vi er veldig glade for avansementet, sier Gjesdal.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen