Sport

Aktor vil ha seks måneders fengsel for Ndure

Aktor legger ned påstand om seks måneders fengsel for sprinteren Jaysuma Ndure. Påtalemyndigheten frafaller deler av tiltalen mot ham.

Jaysuma Saidy Ndure klarte ikke VM-kravet i København.

Aktor Camilla Ek Sørensen mener at sprinteren skal dømmes for to tilfeller av legemsfornærmelse mot ekssamboeren og ett brudd på besøksforbudet.

Påstanden om seks måneders fengsel begrunnes med at det i ett av tilfellene er snakk om grov legemsfornærmelse.

– Jaysuma Ndure skal domfelles for grov vold mot ekssamboeren. Handlingen bærer preg av mishandling og kan synes mot en forsvarsløs person, sa Sørensen i sin prosedyre i retten fredag.

Nekter straffskyld

De andre delene av tiltalen om familievold er derimot frafalt. Tiltalen var opprinnelig på sju punkter.

Sprinteren har selv nektet straffskyld på alle punkter. Han har derimot forklart at det var mye krangel og uenighet i forholdet, og at han skal ha skjøvet samboeren fra seg ved flere anledninger.

Ndure erkjenner samtidig de faktiske forholdene på det minst alvorlige punktet, som er å ha brutt et besøksforbud mot ekssamboeren. Han erkjenner imidlertid ikke straffskyld for bruddet ettersom han ikke innså at han heller ikke kunne kontakte eksen elektronisk via mobiltelefon.

Nedsubsumsjon

Under selve rettssaken har Ndures forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, brukt mye tid på å svekke troverdigheten til den 23 år gamle ekssamboeren.

Dommeren ba fredag partene i retten være forberedt på at retten ikke ville avsi dom for familievold, men i stedet for paragraf 128, legemsfornærmelse.

Dette er såkalt nedsubsumsjon, å vurdere et forhold etter en mindre alvorlig regel enn hva påtalemyndigheten har lagt opp til. (©NTB)

Les også

  1. Ndure-saken utsatt: - En del uklarheter må avklares

  2. Ndures trener mente politiet var snakket rundt av ekssamboeren

  3. Politivitne: Ndures samboer virket panisk og redd

  4. Ndure i retten: - Jeg har ikke rørt henne én gang

Les mer om

  1. Friidrett