Sport

Forfang om hoppuka: – En smertefull affære

Johann André Forfang feller en nådeløs dom over sin egen hoppuke. Samtidig har han for lengst lagt den bak seg.

Johann André Forfang er ikke fornøyd med innsatsen under hoppuken.
  • stian.grythaugen@ntb.no

Søndag avrundet tromsøværingen en av sesongens høydepunkter med 17.-plass i Bischofshofen. Sammenlagt ble han nummer 16. Det er langt unna der landslagshopperen ønsker å være.

Den siste drøye uka i Tyskland og Østerrike har imidlertid ikke blitt det 23-åringen hadde håpet på. For ett år siden sto han igjen på sletta med en niendeplass sammenlagt da mørket senket seg over Bischofshofen. For tre år siden ble han nummer seks.

– Dette ble ikke som håpet i det hele tatt. Det ble en trå hoppuke fra start til slutt, egentlig. Hoppuka ble en smertefull affære for min del, oppsummerte Forfang overfor NTB.

17.-plassen ble et bevis på at han har bak seg karrierens nest svakeste hoppuke.

– Den første hoppuka mi var vel dårligere, men jeg underpresterer hardere nå enn jeg gjorde da. Dette er jo veldig underprestasjon og ikke der det skal være i det hele tatt, sa Tromsø-hopperen.

Johann André Forfang var skuffet over sin hoppuke.

Har lagt hoppuka bak seg

Han valgte samtidig å smile litt av det hele og rette blikket framover. Forfang vet at situasjonen raskt kan se helt annerledes ut. For kun en måned siden vant han verdenscuprenn i Russland.

– Det viser seg gang på gang at veien mellom himmel og helvete er veldig kort, så det snur like fort andre veien som det nå har snudd til det dårligere. Vi må bare holde hodene oppe og jobbe på, så får vi plutselig oppturen, sa 23-åringen.

– Er det trøsten akkurat nå?

– Ikke at jeg trøster meg med det, men jeg vet at sånn er dette gamet. Nå må jeg bare ikke miste hodet og grave meg ned, så vet jeg at det kan snu fort. Det kan skje allerede om ei uke, sa Forfang til NTB.

– Hvordan unngår du å grave deg ned?

– Jeg føler jeg har lagt hoppuka bak meg for lenge siden. Det er litt dumt å si i og med at vi fortsatt står her, men jeg har knotet veldig og slitt med å prestere. Da har jeg prøvd ikke å grave meg for dypt ned på grunn av det, forklarte tromsøværingen.

Kan ikke dvele

Nå retter han i stedet blikket framover og tror på en rask snuoperasjon.

– Det eneste man kan gjøre seg for å komme raskt opp på hesten igjen, er ikke å bli liggende, sa Forfang og medga at det føltes litt godt at den trøblete hoppuka nå er over.

– Ja, egentlig. Dette ble alt annet enn det jeg hadde håpet på. Skal jeg klare å prestere i verdenstoppen ganske snart igjen, kan jeg ikke dvele noe lenger ved dette. Sånn er det bare, fastslo.

Nå venter noen rolige dager hjemme. Forhåpentligvis er det resepten og starten på en snuoperasjon. Han ser ikke på det som noe alternativ å trene hjemme framfor å konkurrere i verdenscupen i tiden som kommer.

– Jeg føler ikke jeg er så fryktelig langt unna. Litt pause nå, og en klar idé når jeg kommer i bakken neste gang, tror jeg kan gjøre mye, smilte Forfang.

De neste verdenscuprennene går i Val di Fiemme kommende helg.

(©NTB)

Les mer om

  1. Johann André Forfang
  2. Hoppuka