Kristoffersen på pallen – kampen om alpintronen hardner til

Med åtte renn igjen er både Aleksander Aamodt Kilde og Henrik Kristoffersen på etterskudd i racet om verdenscuptittelen i alpint.

Henrik Kristoffersen viste følelser i målområdet i Hinterstoder.
  • Bernt Harald Brennevann

For annen dag på rad kunne ingen stoppe Alexis Pinturault. Franskmannen ledet mandagens storslalåmrenn i Hinterstoder klart etter første omgang, og til slutt vant han 45/100 sekund foran kroatiske Filip Zubcic.

Ned til Kristoffersen på tredjeplass skilte det 72 hundredeler, mens Aleksander Aamodt Kilde ble nummer seks.

– Jeg kjørte i alle fall bra på flaten. Jeg følte ikke at jeg kom ordentlig inn i henget, og jeg var litt sen i et par porter. Der røk det nok dessverre litt tid, sa Kristoffersen til TV 2.

Han beskrev sin egen første omgang som «rar». Derfor var han alt i alt fornøyd med utfallet.

– Det er bra å hente seg inn og komme på pallen.

Henrik Kristoffersen i aksjon i mandagens storslalåmrenn i Østerrike.

Innbitt kamp

Det ligger an til et skikkelig rotterace om hvem som vinner verdenscupen i alpint sammenlagt. Før rennene i Østerrike ledet Kilde med 74 poeng på Kristoffersen, mens det var 124 ned til Pinturault.

Tre konkurranser senere er Pinturault på topp. Den allsidige franskmannen har nå en luke på 26 poeng til Kilde. Som tredjemann er Kristoffersen bakpå med 107 poeng i sammendraget.

Åtte renn gjenstår av sesongen. Disse er likt fordelt i utfor, super-G, slalåm og storslalåm. Til helgen går to fartsrenn i Kvitfjell, og Kilde må levere for å øke sine sammenlagtsjanser. Der kan fort også Pinturault være på startstreken i super-G.

Helgen etter må Kristoffersen være på sitt beste. Da står storslam og slalåm for tur i Kranjska Gora, mens verdenscupen rundes av med renn i alle de fire store disiplinene i Cortina d'Ampezzo.

– Det er så mange renn igjen, så her og nå kan man ikke tenke så mye på det. Skal du dra det hjem, må du vinne skirenn og konsentrere deg om det, sa Kristoffersen på spørsmål om tittelkampen.

Hadde det ikke vært for Kildes fall i lørdagens super-G, ville bildet sett langt lysere ut for 27-åringen fra Bærum. Seier der ville gitt Kilde 100 poeng, men i stedet sto han igjen med null og niks.

Aleksander Aamodt Kilde i storslalåmbakken i Hinterstoder.

Sterk avslutning

Dagen etter slo han tilbake med en tredjeplass i superkombinasjon. Det ga han 60 nye verdenscuppoeng, men Pinturault kuttet likevel avstanden til nordmannen med seier i rennet.

Kristoffersen fikk det ikke til å stemme og endte bare på 11.-plass. Vanskelige forhold i slalåmdelen ødela mye for ham. Derfor var det viktig at 25-åringen slo tilbake med en topplassering i storslalåmrennet.

Som ventet var Kristoffersen beste nordmann etter første omgang, men det var hele 1,42 sekunder opp til suverene Pinturault. Det gjorde ham til omgangens sjette raskeste.

Romerikingen fikk en trå start på finaleomgangen. Han tapte mye tid på toppen, men kjørte seg flott inn igjen med en gnistrende avslutning. Igjen viste han seg som en mester til å holde høyt tempo på de flate partiene.

Til slutt var det bare Pinturault og Zubcic som greide å komme ned trasen til grønne tall. Dermed var Kristoffersen på verdenscuppallen for 62. gang i karrieren.

Henrik Kristoffersen (t.h.) på pallen sammen med vinner Alexis Pinturault (i midten) og Filip Zubcic.

Bedre enn ventet

Kilde klatret tre plasser i finaleomgangen. Han ble slått av sin franske rival med 1,34 sekunder.

– Nok en plass blant de seks beste i storslalåm må jeg si meg fornøyd med. Jeg hadde egentlig ikke forventet det i dag, sa Kilde til TV 2.

Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte seg opp fra 12.- til 9.-plass, mens Marcus Monsen klatret to hakk og ble nummer 27.

Tidene var ikke gode nok for hverken Fabian Wilkens Solheim, Timon Haugan eller Patrick Haugen Veisten til å gå videre til finaleomgangen. En hekt ødela tidlig rennet for Lucas Braathen.