«Ta grep før grasrota gjør opprør, herr president!»

Idrettens omdømme har aldri vært dårligere, men du skal lete godt for å finne tegn til bedring blant de øverste lederne.

Skjerp deg, president! Idrettspresident Tom Tvedt har hatt mange konfrontasjoner med kulturminister Linda Hofstad Helleland og er blitt drevet fra skanse til skanse.

Alle snakker om idrettstoppenes grådighet, om pampeveldet og pengestrømmen som ikke når ned til grasrota i norsk idrett. Topplederne forsøker å skjule sine reiseregninger og åpenhet er noe de må tvinges til å innføre. Norge er blitt en dopingbelastet nasjon og våre friskeste kvinner og menn sniffer astmamedisin i skjul. På tampen av 2016 måtte fotballforbundet sparke landslagstrenerne for begge kjønn og OL i Rio ble en fiasko.

Når jeg sier at alle snakker om dette emnet, så mener jeg alle. Til og med Stortinget diskuterte lederlønningene i norsk idrett, mangelen på åpenhet, idrettens mangel på tillit i befolkningen og den manglende evnen til å lytte til grasrota. Stortingsdebatten for en drøy uke siden, var uten sidestykke og bør være et alvorlig varsko.

Les hele saken med abonnement