Sport

-Lovende start

Frode Scheie oppsummerer den norske innsatsen på golfbanen så langt denne sesongen.

 • Fredrik Fredrik Holst

Veldig tidlig — Det har jo ikke skjedd så forferdelig mye enda, svarer sportssjef i Norges Golfforbund, Frode Scheie på forespørsel om oppsummering av sesongen så langt.

Tutta med kanon sesong Suzann Pettersen har startet sesongen bedre enn i fjor. Hun står foreløpig bokført med tre turneringer. Beste plasseringen noterte hun seg på Hawaii (15. plass), der hun i fjorårs-sesongen misset cut'en. Tutta har spilt inn 47.300 dollar så langt denne sesongen.

— Hun har ikke kommet riktig i gang enda. Hawaii var bedre enn i fjor og i Indonesia ble hun syk på veien over. Hun har trent veldig bra, og brukt mye tid på nytt utstyr.

— Det stilles jo skyhøye forventninger til henne. Det er ikke bare å repetere fjoråret, men hun er absolutt kapabel til det. Jeg har tro på en kanon sesong for Suzann, forteller Scheie til golf.no.

Optimistisk til Bjørnstad Henrik Bjørnstad har fått en litt trøblete start på Nationwide-touren denne sesongen. Han hadde en skuffende sesongåpning etterfulgt av skade rett før neste turnering. Bjørnstad spilte god golf da han, litt uventet, benyttet en turnering på Gateway-touren som trening. Han endte på en god tredje plass der.

Uken etter fulgte Bjørnstad opp med å kvalifisere seg til PGA-tourens The Honda Classic.

— Imponerende av Henrik å kvalifisere seg til The Honda Classic. Han misset cut'en med ett slag i den turneringen. En 78. plass, uten å ha vært involvert i det sirkuset på godt over et år, viser at han har det som trengs for spill på høyt nivå. Henrik trener bra og vi har god tro på at han kan spille seg inn blant de 25 som får rettigheter på neste års PGA-Tour.

Reiser over Frode Scheie tar selv turen over for å følge opp Tutta og Bjørnstad. Først skal han følge Tutta i Phoenix, deretter drar han til San Francisco for å følge Bjørnstad på Nationwide turneringen i Livermore.

Skarpnord har imponert Marianne Skarpnord har sammen med Lill Krisitn Sæther startet sesongen med mye turnerningsspill i utlandet. Først deltok de i to Europatour turneringer i Australia før de reiste til Sør-Afrika for å delta i Ladies African Tour.

— Marianne har imponert stort så langt. Fjerde plassen på Order of Merit på Ladies African Tour var sterkt, for ikke å snakke om hennes fantastiske 62 runde i Pretoria. Det var rekord for beste runde på LAT, personlig rekord og jammen tror jeg ikke også det var banerekord. Marianne kan klare å vinne en turnering i år.

— Lill Kristin har vært litt plaget av sykdom, men har vist noen bra resultater. Tolvte plassen i Sør-Afrika var bra. Det er positivt at Lill Kristin har med seg Marianne på touren i år. Å sikre neste års rettigheter uten å spille kvalifisering er målet for Lill Kristin.

Larsen lider av lite spill Jan Are Larsen har sikret seg plass på Europatouren i år, men har hittil slitt med å få plass i turneringene.

-Jan Are lider av å ikke få spilt så mange turneringer. Han trener bra, men er avhengig av å få spilt mere. Dessverre var Jan Are plaget av sykdom i sin første turnering.

Opp og ned for resten Peter Kaensche og Lars Petter Brovold har deltatt i mange turneringer i Sør-Afrika. De har klart seg greit, med Kaensche sin fjerde plass som det absolutte høydepunkt.

— Jeg snakket med Peter denne uken. Han er lenger fremme enn i fjor, og viser stadig fremgang. Lars Petter har også klart seg greit så langt. Begge gutta har fått bra med gress under beina så tidlig i sesongen.

— Tage imponerte tidvis i Spania. Han vant Hi5-touren, og noterte noen veldig sterke runder. Vi kommer garantert til å gi han wildcards.

Thorp har valgt å trene Marius Thorp har så langt denne sesongen valgt å trene. Han bor på Hacienda, som Norges Golfforbund har samarbeid med. Thorp og Golfforbundet har utviklet en femårsplan for Thorp. I år er målet å oppnå best mulig kategori.

— Marius går en spennende sesong i møte. Han spiler og trener bra i Spania. Han kommer også til å få wildcards, og han vil trolig også få noen invitasjoner til turneringer på Europatouren.

— Aronsen har måttet jobbe mye, men drar til Florida på treningsleir.

— På junior siden har vi hatt en flott tre ukers samling i Sør-Afrika. Her hadde vi også med oss mental trener og fysisk trener. Vi har besluttet at det skal være med en som jobber fysisk mot golf på alle samlinger, avslutter Frode Scheie.

 1. Les også

  Delte fjerdeplassen

 2. Les også

  Sammenlagtseier til Tage

 3. Les også

  Begredelig sesongstart

 4. Les også

  Trakk seg med skade

 5. Les også

  Bjørnstad nummer tre

 6. Les også

  Ochoa helt suveren

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5