Sport

Rosenborg sjanseløse mot Vålerenga

Tapte klart mot serielederen.

POENGLØSE: Rosenborgs tok ikke med seg poeng hjem fra besøket i Jordal Amfi.
 • Petter Rasmus
  Petter Rasmus

VÅLERENGA — ROSENBORG 7-1

Spenningen varte i én periode – så koblet Enga inn et ekstra gir. Kampen ble i realiteten avgjort i løpet av fire minutter i andre periode.

Hjemmelaget startet best i Jordal Amfi, men solid keeperspill av Brady Hjelle hindret Vålerenga fra å ta ledelsen i kampen.

Med drøye sju minutt igjen av perioden, ble Emil Skar Rosvold utvist i to minutter for slashing. Men Vålerenga slapp ikke til gode sjanser med en mann mer på isen. Med tre minutter igjen fikk Jordan George to minutt for roughing, og bare sekunder etter forsvant også Ilya Dubkov i utvisningsboksen for tripping.

Men Rosenborg spilte glitrende i undertall, og klarte å ri stormen av med både en og to mann mindre på isen. Dermed endte den første perioden målløs, etter en skuddstatistikk på 14-2. ## Klasseforskjell i andre

Starten på den andre perioden ble blytung for Rosenborg. Etter to minutter var keeper Brady Hjelle uheldig på et skudd fra distanse. Pucken skvatt ut av snapphansken, og der stod Jonte Berg klar til å pirke inn 1-0 for hjemmelaget.

Vålerenga doblet ledelsen et drøyt halvminutt senere. På en kjapp overgang satte Jonas Knutsen in 2-0. Det ble mål også i det neste byttet for hjemmelagets førsterekke. Backen Daniel Sørvik satte inn 3-0 før det var spilt seks minutter.

Med 11.25 igjen av midtperioden ble Jamie Milam utvist for albuetakling, men Rosenborg var nærmest scoring i de to minuttene. Jordan George fikk en kjempemulighet alene med keeper i undertall, men keeper reddet skuddet.

Vålerengas første utvisning kom med åtte minutter igjen av midtperioden, da den gamle kjenningen Rasmus Juell fikk to minutter for krysstakling. Rosenborg fikk ikke til noe i spill fem mot fire, men akkurat i det hjemmelaget ble fulltallige, satte Lou Dickenson inn en retur til redusering 3-1. Så forsvant to mann i utvisningsboksen for Rosenborg. Mens dommerne hadde hånden i været for avventende utvisning, dømte de på en forseelse til. Det gikk bra med både Gustavsson og George ute – helt til Rosenborg igjen var fullt lag. I samme øyeblikk scoret hjemmelaget kveldens fjerde ved Jonas Knutsen.

Med minuttet igjen fikk Jack McNamara to minutter for hekting. Da fant ligaens beste poengplukker Sondre Olden tiden inne for å gjøre sitt første mål for kvelden. Dermed gikk hjemmelaget til den siste pausen med ledelse 5-1. Skuddstatistikk for andre periode: 13-8. ## Enga-kontroll siste tjue

Drøye to minutter ut i den siste perioden ble Joakim Erbe utvist. Det benyttet Vålerenga til å sette inn periodens første mål, til 6-1 ved Tobias Lindstrøm.

Rosenborg skulle også slippe inn mål i overtall. Kaptein Thomas Wiig fomlet bort pucken på blålinja i power play, og Cato Cocozza kunne kontre inn 7-1 alene med Brady Hjelle.

Resten av perioden spilte hjemmelaget med håndbrekket på, og kontrollerte inn seieren. Skuddstatistikk for siste periode: 6-9.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Hvordan kunne trebroen kollapse? Dette er teoriene som diskuteres nå.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5