Zuccarello roses etter to scoringer: – Motoren hans stanser aldri

Nordmannen trekkes frem etter at New York Rangers tapte på straffeslag.

Mats Zuccarello scoret to ganger i New York Rangers tap på straffeslag.

New York Rangers - Florida Panthers 3–4 (etter straffeslag)

Til tross for to mål av Mats Zuccarello, gikk New York Rangers på et tap hjemme fredag. Florida Panthers vant 4–3 etter straffer.

Nordmannen trengte bare to og et halvt minutt før han i overtallsspill sendte pucken forbi James Reimer i Florida-målet. Halvannet minutt senere slo lagkamerat J.T. Miller til og la på til 2–0.

Både i første og andre periode hadde gjestene fra Florida langt flere skudd på mål enn vertene, og etter hvilen fikk de også uttelling for dette. På under sju minutter tok de igjen forspranget Rangers hadde. Først reduserte Jonathan Huberdeau, før Jussi Jokinen utlignet og det sto 2–2 før den andre pausen.

Les også

Drømmestart for Martinsen: Vant norsk duell mot Zuccarello i debuten

Overtid og straffer

Drøyt sju minutter ut i den siste perioden var det Panthers som gikk opp i ledelsen, da Aleksander Barkov fikk nettkjenning. Panterne fikk ikke beholde ledelsen i mange minuttene, før Zucca satte inn sitt andre mål for kvelden og sørget for at de to lagene igjen sto likt. Den stillingen holdt seg til slutten av den ordinære spilletiden.

I overtidsspillet var det ingen av lagene som kom til skikkelig avslutning, og dermed måtte det straffeslag til for å avgjøre det hele. Zucca tok det første for Rangers, men det ble reddet. Til slutt var det Barkov som fikk fastsette sluttresultatet til 4–3 for Panthers.

– Det er ålreit å score mål, men det gjelder lite når vi ikke vinner. Det er kjipt, sier Zuccarello til Nettavisen etter kampen.

Les også

Northug er satt på antibiotikakur

– Stanser aldri

Men selv om nordmannen ikke kan bære laget til seier alene, så blir innsatsen hans lagt merke til både hos hans egne og utenfra.

– På en kveld hvor Rangers tidvis sluttet å gå på skøyter, sto Zuccarello fram som en spiller som beveget seg og gjorde alt han kunne for å inspirere lagkameratene. Motoren hans stanser aldri, og han har en viljestyrke som er på et nivå få spillere i ligaen kan matche, sier journalist Sean Hartnett fra CBS New York til Nettavisen.

Mats Zuccarello fikk drøyt 21 minutter på isen denne gangen, og han utnyttet altså tiden godt. Fredagens kamp var den andre denne sesongen der den norske NHL-stjernen scoret to ganger. Han står med 14 mål så langt i sesongen.

(©NTB)