Isabelle Pedersen gikk greit videre – så testet hun om journalistene hadde fulgt med

Ingen la merke til bergenserens eksperiment da hun løp inn til VM-semifinale.

Klar for semifinale: Isabelle Pedersen gikk greit videre fra forsøket.

LONDON: Fredag formiddag kom Isabelle Pedersen (25) endelig i gang med sitt VM. I første heat på 100 meter hekk løp bergenseren inn til tredjeplass på tiden 12,94, og er dermed klar for semifinale.

Så satte hun journalistene på en liten prøve:

– Når det gjelder den tekniske biten, er det veldig spennende å se hvor mange av dere som så at jeg har byttet fra syv til åtte steg før første hekken? sa Pedersen til presseflokken.

Da det ble stille, gliste 25-åringen.

– Det var ingen!

– Enklere med åtte steg

Hun utdyper om endringen hun har gjort fra tidligere i sesongen:

– Det er litt enklere å løpe med åtte steg enn syv steg, for da må jeg ikke bruke like mye kraft. Med syv steg blir det tre veldig lange, kraftfulle steg i starten, og så skal du snu over til fire veldig raske. Nå kan jeg kjøre raske steg med en gang og bare bygge farten opp, sånn at jeg enklere kommer inn til første hekken.

Nummer tre: Isabelle Pedersen løp inn til tredjeplass og tiden 12,94 i sitt forsøksheat på 100 meter hekk. Belgias Anne Zagre til venstre.

Pedersen og trener Charles Ryan kom frem til at de ville gjøre endringen etter Laksevåg-damens mislykkede løp i Diamond League-stevnet i Monaco i juli.

– Jeg føler at jeg bruker mindre energi enn jeg har gjort tidligere. Da har du mer krefter og overskudd til slutten. Det var derfor vi byttet. Vi følte at jeg «døde» mer på tiende hekk enn jeg burde gjøre, forklarer Pedersen.

– Ingen morgenperson

Hun syntes det var tidlig å løpe klokken 10.45 lokal tid.

– Jeg var oppe klokken seks i dag, men det tok meg nesten en hel oppvarming å våkne litt eksplosivt. Det var en treg start. Jeg er ikke noen morgenperson, det er veldig klart.

Hun er likevel fornøyd med gjennomføringen i 1,4 sekundmeters motvind. Pedersens tid var den 11. raskeste i forsøket, men alle de fire andre heatene hadde bedre forhold. Raskest løp amerikanske Kendra Harrison med 12,60 (i 0,6 sekundmeters motvind).

– «Vi» gjorde teknisk gode ting. Alt var rent i dag og bra balansert. Men det var ikke så kraftig og eksplosivt som vi skulle ønske, så jeg ser frem til at når jeg har fått våknet skikkelig og spist litt mat, så er semifinalen betraktelig bedre.

– Var dette et varsel om bedre tider?

– Ja, jeg føler i hvert fall at jeg har mer kapasitet og at jeg mulighet til å ta tak i de tingene jeg må. Målet var å komme blant topp to for å få en best mulig semifinale, men vi ser jo at det ikke bare er jeg som synes det var tøft å stå opp. Det var flere utøvere som ikke klarte å løpe spesielt fort.

Konkurransemenneske

NRK-ekspert Vebjørn Rodal synes Pedersens forsøk var godkjent.

– Solid og godt gjennomført. Jeg tror hun vet hva hun skal jobbe med mot semifinalen, sa Rodal på direkten.

Norgesrekordholder på 100 meter hekk, Christina Vukicevic Demidov, var trygg på at Pedersen ville gå videre fra forsøket.

– Man vet at Isabelle Pedersen kommer til å levere, fordi hun er et godt konkurransemenneske. Hun har fått en ny trener og løpt på 12.75 i år. Hun sier hun er i sitt livs form, og hun er eksepsjonell på å levere i mesterskap. Det er kjempespennende, sier Demidov.

– Hvor langt kan hun komme?

– Det er himla åpent i hekk. Jeg har sett at hun håper på finale. Det er ikke umulig, men ting skal klaffe. Av og til faller konkurrentene, og av og til løper man bedre selv. Hekk er alltid litt vanskelig å spå, man kan gjøre så mye feil. Det er lettere å spå sprint.

Isabelle Pedersen løper semifinale klokken 20.05 norsk tid.