Sport

NHL-eksperter spår nok en opptur for Zuccarello

New York Rangers er favoritter til å ta seg videre til semifinalen i NHL-sluttspillet.

Mats Zuccarello fortsetter å levere varene i NHL. Her jubler han over ett av sine to mål da New York Rangers sendte Montreal Canadiens ut av sluttspillet.
  • Håvard Karlsen

Mats Zuccarellos Rangers vant 4–2 i kamper over Andreas Martinsens Montreal Canadiens i første runde av sluttspillet i NHL.

Natt til fredag norsk tid står nok et canadisk lag på motsatt banehalvdel. Denne gangen er det Ottawa Senators som venter.

– Jeg tror Rangers tar seg videre til andre runde, og vi får neppe se Mats Zuccarello i VM (begynner neste fredag, red.anm.), sier TV2s hockeyekspert Bjørn Kristian Erevik.

Les også

Zucca hylles av lagkapteinen: - Den påvirkningen han har på laget er utrolig

«Zucca» scoret to ganger da Rangers slo ut Montreal, og har levert nok en strålende sesong i NHL. I grunnserien stoppet han på 59 poeng (15 mål og 44 assist) på sine 80 spilte kamper. I sluttspillet har han tre mål så langt.

– Mats ble nok en gang beste poenggjører for Rangers i grunnspillet, og sto virkelig fram da det gjaldt i sluttspillet. Det som har gledet meg mest, er måten han tok garderoben på etter siste kamp mot Montreal. Jeg er ikke overrasket, men det viser at han har tatt ytterligere steg i hierkiet, sier Erevik.

Nordmannen ble også hyllet av lagkameratene etter forrige kamp på grunn av påvirkningen han har på laget.

– Han er nok et samlingspunkt i garderoben, og han har uten tvil en høy standing i klubben, sier Erevik.

Les også

Zucca hylles av lagkapteinen: - Den påvirkningen han har på laget er utrolig

Solide på bortebane

Rangers vant sin siste Stanley Cup helt tilbake i 1994, da med profiler som Mark Messier, Brian Leech, Adam Graves og ESA Tikkanen.

– Det er altfor lenge siden for alle som er glade i Rangers, sier Erevik, som mener det er helt åpent om hvilke lag som tar seg dit i år.

– Man må ikke ta eksperttipsene for alvorlig. De bommet mye på hvilke lag som skulle ta seg videre fra første runde, sier han.

Siste finale kom i 2014. Da måtte Rangers gi tapt for Los Angeles Kings, som vant 4–1 i kamper.

Les også

Zuccarello vant prestisjetung pris: – Et stort øyeblikk

Håkan Södergren kommenterer kamper for Viasat. Han tror neppe Rangers tar seg like langt i år.

– De kan godt vinne mot Ottawa. Rangers har vært veldig gode på bortebane, og har et spill som passer bra mot et sånt lag. De har bra fart i spillet, og en dersom Henrik Lundquist er i form, kan det bli avansement, sier svensken.

– Men jeg tror Rangers vil få det vanskelig med å gå hele veien. Vinner de mot Ottawa, møter de enten Pittsburgh eller Washington, og det er de to sterkeste lagene i NHL, legger han til.

Les også

Zuccarello vant prestisjetung pris: – Et stort øyeblikk

– Har vært jevnt god

– Hva synes du om Zuccarellos sesong?

– Han har som alltid vært jevnt god, men han har kanskje ikke hatt de virkelige gode kampene. Grunnen er kanskje at det har vært en lang sesong, og han har spilt mye. Det er uansett viktig å være bra lenge, enn å ha en toppkamp her og der, sier Södergren.

Forrige gang Rangers og Ottawa møttes i Play Off, var i 2012. Da vant Rangers 4–3 i kamper i kvartfinalen i Eastern Conference.

Årets serie begynner i Canadian Tire Centre natt til fredag norsk tid. Kampen går direkte på Viasat Hockey og Viaplay.

Les mer om

  1. NHL
  2. New York Rangers
  3. Mats Zuccarello
  4. Ishockey