Storm sliter i bunnen, men kapteinen ønsker ikke forsterkninger utenfra

Tromsø Storm-kaptein Aslak Smalås (27) håper ikke laget forsterker med importspillere denne sesongen.

FORNØYD: Kaptein Aslak Smalås ønsker ingen forsterkninger utenfra, mens trener Kenneth Webb (i bakgrunnen) håper de kan få økonomi til å hente inn en amerikaner.
  • Tobias Stein Eilertsen

TROMSØHALLEN: Tromsø Storm kom til kort mot Gimle og tapte til slutt 64-79, hjemme mot laget fra Bergen.

– Det ble menn mot gutter i dag. I 3. periode hadde vi noen dårlige turnovers og de tar alle returer, så da ble vi knust, sier Tromsø Storm-kaptein Aslak Smalås til iTromsø.

– Vi er god nok

27-åringen fra Tromsø som overtok kapteinsbindet foran fjorårssesongen, mener hverdagen uten importspillere fra Europa eller USA er tøff, men en drøm som går i oppfyllelse.

– Vi har bevist i år at vi kan konkurrere med alle lagene. Vi har vist at vi kan spille jevnt mot de beste og tapte knepent borte mot Kongsberg (Miners) og hjemme mot Bærum (Basket), så jeg mener det er mye å bygge videre på. Ungguttene får mye tillit og jeg mener vi må satse på dette laget, sier Smalås.

– Så du ønsker ikke forsterkninger utenfra?

– Kanskje neste år eller året etter, men personlig håper jeg ikke vi får inn noen i år, men det er ikke jeg som bestemmer det, sier Smalås.

Og begrunner hvorfor.

– Dette er dette jeg har drømt om, et Tromsø Storm med kun tromsøgutter. Vi har allerede vunnet to kamper og kan konkurrere med alle, selv om vi kommer til kort i dag. Det er utviklende og utrolig artig, så jeg håper vi fortsetter med denne gjengen, sier Smalås.

Les også

Johnsgård med i årets siste TIL-tropp: - Satser på å pirke inn ett mål eller to

Ønsker én amerikaner

Trener Kenneth Webb er i hvert fall klar på at laget sliter med returene-.

– Vi kunne tapt med 50 poeng i dag ut ifra returene. De tar like mange offensive returer, som vi tar returer totalt, så vi mangler en fysisk tilstedeværelse under kurven. Ideelt sett hadde vi fått inn en spiller på 2 meter eller 2,10 meter, som kunne ha hjulpoet ut laget, men så lenge det ikke er økonomi til det, går jeg ikke aktivt ut og leter. Jeg er innstilt på at vi skal gå gjennom denne sesongen med det laget vi har og forsøke å klare målet om å ta en play-off-plass og berge plassen, sier Webb.

Styreleder Kurt Figenschau sier det ikke foreligger midler til å forsterke per dags dato.

– Jeg ser også det Kenneth ser, at vi kunne trengt en slik spiller i dag, men vi satser på de unge norske guttene og det er bra. Jeg kan ikke si at det ikke vil skje at vi forsterker, men i dag er det ikke økonomi eller et fokus. Guttene har allerede tatt syvmilssteg og vil fortsette utviklingen, så kan det hende at om vi styrker økonomien i år, at vi kan hente inn noen foran neste sesong, sier Figenschau.

Horribel tredjeperiode

For det er voksesmerter for det unge Storm-laget. Til pause lå de under med syv poeng, før en horribel tredjeperiode så laget komme under med 21 poeng.

– Guttene vil bli sterke og større og vi har potensial i laget, men det er ikke sikkert det kommer ut i full blomst i morgen eller dette året, men vi lærer og vi gjorde en grei jobb med å holde Gimle til 79 poeng. Problemet vårt er at vi ikke tar skuddene, det er vår akilleshæl, så det må vi bli bedre på, sier Webb.

Som tross tapet, mener de har gode muligheter igjen i morgen.

– Gimle er ett av de beste lagene i ligaen og de kjemper om å vinne, men på en god dag, kan vi slå hvem som helst, smiler den amerikanske treneren.