Bryte-Thoresen før viktig VM-test: – Håper trynet ikke sprekker

Morten Thoresen (25) skal finpusse VM-formen i duell med sveitsiske Andreas Vetsch (27) på lørdagens direktesendte brytestevne. Men han har, som vanlig, noen «kosmetiske bekymringer».

TØFFE TAK: Morten Thoresen har fått mange smeller på brytematten de siste ukene.

– Det er jo blitt hverdagskost for meg, men jeg har flere kutt og over øyet sitter de fortsatt tre sting, sier Thoresen til VG og flirer litt oppgitt.

Han deltok nylig på en turnering i Tyskland der han måtte gi seg etter første kamp på grunn av kutt. Nå frykter han at det samme skal skje på «Oslo Wrestling Fight Night» på VGTV lørdag kveld.

– Jeg håper trynet ikke sprekker, for jeg trenger matchingen – og premiepengene! legger Thoresen til.

Les også: Skadesmell for Marvik – kan rekke VM

Den showpregede turneringen i Oslo har nemlig pengepremier for å gjøre litt ekstra stas på bryteprofilene, som ikke akkurat er bortskjemt med millionlønninger og fete sponsorkontrakter.

Se lørdagens brytestevne på Lambertseter direkte på VG+ Sport fra kl. 17.50 (billetter til stevnet kan kjøpes her):

– Jeg vet faktisk ikke hva førstepremien er, men det har dessverre vært litt frafall og jeg håper det blir mer i potten til meg, spøker Thoresen.

Oskar Marvik er skadet, og den planlagte motstanderen til Felix Baldauf har trukket seg. Dermed blir Thoresen og stortalentet Exauce Mukubu de to største norske profilene i aksjon lørdag kveld.

Mukubu bryter egentlig i 82-kilosklassen, men skal nå prøve seg i 87 kilo mot regjerende europamester Turpal Bisultanov fra Danmark.

Det er litt over fire uker til VM i serbiske Beograd, og der blir Thoresen en av de største medaljehåpene fra Norge.

Men europamesteren fra 2020 har slitt litt resultatmessig de siste par årene, men imponerte med annenplass i rankingstevnet i Tyrkia i februar.

– Jeg har overhodet ikke fått vist det jeg er god for, erkjenner Thoresen.

– Det jeg leverte i Tyrkia er der nivået bør ligge hele tiden, men det har vært mye stang ut for meg. I EM møter jeg den verste motstanderen jeg kunne møtt i en fyr på «to meter», fleiper Thoresen og tenker på Slavik Galstyan, den lange armeneren som slo Thoresen i EM-kvartfinalen.

Det er ikke tilfeldig at sveitsiske Vetsch blir motstander i lørdagens stevne. Selv om de aldri har møtt hverandre i en obligatorisk kamp, så har de hatt mange tette dueller på trening. Nå har han vært på besøk i Oslo de siste dagene.

TANNBESKYTTER: Etter at to av fortennene er ødelagt har Morten Thoresen omsider begynt å bryte med tannbeskytter.

– Med tanke på VM-oppkjøringen er Vetsch helt perfekt, og vi har trent sammen de siste dagene. Han er helt «psyko» når det kommer til konkurranse, så jeg får kjørt meg så bra som jeg må, forklarer Thoresen.

– Jeg har trent fryktelig hardt de siste ukene, og er egentlig ganske nedkjørt, men denne konkurransen er viktig med tanke på VM, sier Thoresen som slo ut en ny tann sist han gikk showkamp på Lambertseter.

– Nå har jeg omsider fått meg tannbeskyttelse. Forsvinner det flere tenner nå må jeg ha gebiss, og det går faktisk ikke, fleiper Thoresen.