Sport

Spår flere toppspillere fra Trondheim: Her er to av de treneren trekker frem

Charlottenlund-trener Ulrich Winther-Hansen håper de leverer spillere til Eliteserien i årene som kommer.

Charlottenlunds Fride Lunne Mastad trekkes frem som et stort talent. Hun kan ifølge treneren bli den neste eliteseriespilleren klubben utvikler.
  • Johannes Strand

CHARLOTTENLUND: – Vi har produsert flere eliteseriespillere de siste åra. Jeg mener vi har noen spillere i år som har potensial til å ta steget opp.

Det sier Charlottenlund-trener Ulrich Winther-Hansen til Adresseavisen.

Hvert år må de bygge opp noe nytt, ifølge treneren for førstedivisjonslaget. Det er unge spillere som utgjør Charlottenlund-laget også i år, med blant annet Sander Sagosens lillesøster Ine på laget.

– Vi driver nøkternt og er rene amatører. Våre spillere er idealister som har lyst til å spille håndball på dette nivået uten å få betalt for det. Enkelte betaler til og med litt for å kunne være med, fortsetter han.

Mot Nordstrand lørdag ettermiddag ble det for tøft for Charlottenlund, som har et mål om en topp fem-plassering denne sesongen.

Charlottenlund-trener Ulrich Winther-Hansen omtaler spillerne sine som idealister: – Vi driver nøkternt og er rene amatører.

– Bommer mye

Kun 50 publikummere fikk se kampen på grunn av koronarestriksjonene. I god tid før kampstart ble de 50 plassene fylt opp.

Etter at maskoter fra klubbens 2009 og 2010-lag hadde tatt et par runder og fått navnet sitt ropt opp, braket det løs.

Førsteomgangen var jevnspilt og til pause sto det 16–16. Utover andreomgangen tok etter hvert gjestene fra Oslo initiativet i kampen, og utnyttet et svakt Charlottenlund-forsvar.

Sluttresultatet ble 28–32.

– Vi er et ganske ungt lag og flere av spillerne har ikke spilt i førstedivisjon før. Det er litt mangel på rutine her. Da må vi forvente at det svinger litt, sier Fride Lunne Mastad.

– Vi bommer mye og gjør en del tekniske feil. Vi står heller ikke noe godt bakover. 32 baklengsmål er for mye, oppsummerer Fride Lunne Mastad.

21-åringen, som er en av de eldste på laget, sier prestasjonene har svingt mye denne sesongen. Etter lørdagens kamp er Charlottenlund nummer seks på tabellen.

– Vi er et ganske ungt lag og flere av spillerne har ikke spilt i førstedivisjon før. Det er litt mangel på rutine her. Da må vi forvente at det svinger litt.

– Kan fort bli den neste

Mastad trekkes frem av trener Winther-Hansen som en spiller med eliteseriepotensial:

– Hun kan fort bli den neste som tar steget. Vi har også flere tenåringer som har et stort potensial. Vi vil gjerne levere fra oss spillere i årene som kommer også, sier han.

Charlottenlund har produsert en rekke spillere til det øverste nivået de siste åra. Blant annet Maren Austmo Pedersen (Aker), Mia Kristine Strand (Molde), Lone Sandvik (Storhamar) og Andrea Holm Aune (Byåsen).

– At han sier det, syns jeg er veldig positivt. Jeg er glad jeg får trene litt med Byåsen. Det er et klart steg opp, men jeg føler ikke at jeg roter meg bort på treningene med dem.

Sander Sagosens lillesøster, Ine, er en av Charlottenlunds nøkkelspillere.

Vil bli toppspiller

Charlottenlund har et samarbeid med Byåsen, der de beste spillerne kan få trene med eliteserielaget. Mastad er blant spillerne som trener med dem.

– Er eliteseriespill målet ditt?

– Ja.

– Hva må til for at du tar steget opp?

– Det handler om å gjøre mitt aller beste i hver kamp. Klarer jeg det, vil jeg bli lagt merke til. Frem til nå har jeg ikke klart det. Jeg må levere på et høyere nivå nå.

Ved siden av håndballen studerer hun ved NTNU.

Trener Winther-Hansen og målvakt Ida Carlsson diskuterer i pausen av kampen.

– Må opp noen hakk

Målvakt Ida Carlson er en annen spiller som treneren mener har potensial til å spille i Eliteserien på sikt.

– Skal jeg ta det steget, må jeg prestere i førstedivisjon først. Det har ikke vært noen god sesong for meg ennå, så jeg må opp noen hakk. Men det hadde vært gøy med eliteseriespill i fremtiden, sier 22-åringen, som i likhet med Mastad trener jevnlig med Byåsen.

Carlson sier hun lar seg inspirere av Austmo Pedersen, som var hennes keepermakker forrige sesong:

– Det er motiverende å se hvor mange spillere som har gått fra Charlottenlund til klubber på det øverste nivået. Mange av dem gjør det godt også. Maren spiller i Aker og gjør det bra nå. Det unner jeg henne. Hun er en veldig dyktig målvakt som kan nå langt. Vi prater sammen jevnlig.

Også Carlson studerer ved siden av håndballen. Hun er student ved DMMH.

Carlson er ikke fornøyd med egne prestasjoner denne sesongen: – Skal jeg ta det steget, må jeg prestere i førstedivisjon først. Det har ikke vært noen god sesong for meg ennå, så jeg må opp noen hakk.

Men før et mulig eliteserieventyr for de talentfulle jentene, skal de kjempe om en topp fem-plassering med Charlottenlund.

– Vi må få de gode periodene til å vare lengre og bygge videre på det. Nå svinger det for mye, dessverre, sier Carlson.

Neste kamp for Charlottenlund er hjemme mot Ålgård neste helg.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Charlottenlund SK (håndball kvinner)