Storspilte i den første NBA-finalen: – Hva er du laget av?!

Steph Curry (34) spilte en vanvittig kamp, men Boston Celtics ga seg aldri. Det ble en finalethriller på VG+ Sport natt til fredag.

  • Mattis Holt, VG

NB! Ikke les videre om du ikke vil vite resultatet i finalekampen mellom Golden State Warriors og Boston Celtics. Se kampen i reprise her uten spoilere.

– Én er kult, to er kult, men det er når du kan si «jeg har fire» eller «fem ringer», da snakker vi et dynasti, sier Shaquille O’Neal – som selv vant NBA-finalen fire ganger.

Han er NBA-ekspert for ABC, og skrøt før kampen hemningsløst av Warriors-laget som spiller i sin sjette finale på åtte år.

Mye av grunnen til det er 34 år gamle Steph Curry.

– Han har et arsenal av ferdigheter for å skyte selv hele tiden, men han ser aldri egoistisk ut. Det er ganske unikt. Det ser bare lekende lett ut det han holder på med, sier tidligere NBA-spiller Torgeir Bryn.

– Han har en latterlig selvtillit, nesten arrogant. Det er det som skiller ham ut, sier landslagsspiller Harald Frey.

Og bare ti minutter ut i den første finalekampen mellom Warriors og Boston Celtics natt til fredag hadde den treffsikre point guarden scoret 15 poeng – fem av seks fra trepoengshold.

– Steph Curry, hva er du laget av?! For en start for Stephen Curry. Han er en vinner, han har endret hele sporten, utbrøt VG+ Sport-kommentator Frederik Gnatt da 34-åringen scoret sin sjette trepoenger i 1. periode.

Da hadde han allerede levert finalens råeste assist til lagkamerat Klay Thompson (se video av assisten på toppen av artikkelen).

FANT SIN «SPLASH-BROR»: Steph Curry sendte ballen i blinde til Klay Thompson.

– Det er «Splash Brothers» mot Boston Celtics her i dag, sa kommentatoren.

Splash Brothers er kallenavnet til duoen Curry og Thompson, som har skutt trepoengere som om de er frikast siden de ble lagkamerater i 2011.

Det fortsatte de med i San Francisco natt til fredag.

Curry endte med syv treere og totalt 34 poeng.

Thompson satte tre treere og 15 poeng.

BRENNHEIT: Derrick White (t.h.) måtte fortvilet se Steph Curry (t.v.) sette trepoenger etter trepoenger.

Likevel klarte ikke Warriors riste av seg Celtics, og lagene gikk til pause på stillingen 56–54 til Boston.

Curry fortsatte dog å prikke baller i kurven også etter pause, og det så avgjort ut da Warriors ledet med 13 poeng sent i kampen.

Da våknet dog rollespillerne til Celtics: Et par kjappe trepoengere fra Derrick White og Al Horford gjorde at Boston-laget plutselig ledet med tre poeng.

Warriors startet å tvinge frem skudd, og det fungerer sjelden godt. I stedet var det Marcus Smart som kunne senke nok en treer med drøye tre minutter igjen, og Celtics ledet med 11.

Da var det ingen vei tilbake, og Celtics vant 120–108.

– For en snuoperasjon, og for en gigantisk seier det er å vinne kamp 1 på bortebane, sier Gnatt.

Neste kamp spilles natt til mandag, også den i San Francisco. Du kan se den kampen på NBA League Pass.