Sport

VM-bronse: – Utrolig lettet

Håvard Lorentzen (29) sørget for reprise av OL-bronsemedaljen fra Beijing da han avsluttet sammenlagtmesterskapet sprint-VM med en knallgod 1000 meter.

STERK FINISH: Håvard Lorentzen vant bronsemedaljen på 1000 meter i Beijing-OL. Fredag tok han medaljen av samme valør i sammenlagtmesterskapet sprint-VM på Hamar.
  • Øystein Jarlsbo, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Nå hopper vi av glede, gjør vi ikke det. Det er deilig. En medalje er så mye bedre enn 4. plass. Bronsen er god som gull, utbryter Håvard Lorentzens samboer - og ekspertkommentator - Hege Bøkko umiddelbart under Viaplays sending fra Vikingskipet.

Nederlands Kai Verbeij ledet sammenlagt før den avgjørende 1000-meteren fredag, foran landsmannen - og gullfavoritten - Thomas Krol. Håvard Lorentzen lå på sjetteplass, med en god mulighet til å knipe bronsemedaljen - med en normalt god siste distanse, som han vant bronsemedaljen på i Beijing-OL.

Han innfridde og gikk inn til foreløpig ledelse sammenlagt med sterke 1.08,85 i par mot USAs Jordan Stolz (17). Deretter gikk Thomas Krol forbi, tidsmessig (1.08,51) på distansen og sammenlagt. Det gjorde også Kai Verbij. Ikke på enkeltdistansen (1.08,92), men sammenlagt.

– På 500-meteren manglet jeg litt kraft i skyvene, og jeg satte meg ikke akkurat i posisjon, sier Håvard Lorentzen med tanke mesterskapets andre 500 meter fredag.

– Men det var en bunn solid 1000 meter, understreker han.

Han tilføyer at han hadde som mål å kjempe om medaljene, og at han er utrolig lettet med tanke på at innledning av denne sesongen var spesielt vanskelig. Før jul «ofret» han i tillegg å få se sitt første barn komme til verden, datteren han har sammen med Hege Bøkko.

Håvard Lorentzen valgte å dra til verdenscupen i Salt Lake City og Calgary da fødselen nærmet seg, og gikk glipp av den.

I februar tok han imidlertid OL-bronsemedaljen på 1000 meter i Beijing, hans tredje OL-medalje etter gull- og sølvmedaljene i Pyeongchang-OL for fire år siden.

– Jeg er utrolig lettet. Det gjør det verdt å ha gått glipp av store ting, sier Håvard Lorentzen i et intervju med rettighetshaver Viaplay.

VM-GULL: Også på kvinnesiden ble det dobbelt nederlandsk. Der vant Jutta Leerdam (bildet) foran Femke Kok.

Les mer om

  1. Vintersport
  2. Håvard Lorentzen
  3. Skøyter