Sport

NBA-stjernen kan være ute for sesongen – mener motspiller «brøt kodeksen»

(Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 142-112) Først scoret Ja Morant (22) fra midtbanen, så ble han tvunget til å forlate parketten med en kneskade, og gikk rett på Twitter for å skylde på Jordan Poole (22).

TROLIG UTE FOR SESONGEN: Ja Morant ser ikke ut til å bli klar til de neste par kampene for Memphis Grizzlies mot Warriors, og dermed kan sesongen være over for en av NBAs mest spennende spillere.
 • Mattis Holt, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

«Han brøt kodeksen», skrev Ja Morant på Twitter få minutter etter at hans Memphis Grizzlies hadde røket på et stortap mot Golden State Warriors i kamp tre av kvartfinaleserien i NBA.

Morant måtte nemlig forlate banen med skade i 4. periode, en skade han hevder årets Warriors-sensasjon Jordan Poole har skyld i.

Sammen med tweeten, som Morant senere har slettet, la han ved en video av Poole som tar tak i det høyre kneet til Morant og drar det mot seg.

Se hendelsen her:

Morant selv møtte ikke pressen etter kampen, men Jordan Poole ble konfrontert med Grizzlies-stjernen sin tweet.

– Det er en «basketball-bevegelse». Vi hadde to stykker på ham, og jeg gikk etter ballen. Åpenbart vil du ikke se noen bli skadet, og jeg er ikke den type spiller. Jeg respekterer alle på banen. Forhåpentligvis blir han frisk igjen til å spille neste kamp, sier han.

 • Se alt av NBA med et kombinert abonnement på VG+ Sport og NBA League Pass.

Warriors-fansen lar Morant få høre det på Twitter etter utspillet. Det som går igjen er et kort klipp der Morant stikker ut kneet for å stoppe Steph Curry fra en tidligere kamp, og fansen lurer på om ikke dét også er å bryte «kodeksen».

Før alt rabalderet hadde Morant rukket å gjøre dette:

Morants «kodeks»-utspill er et stikk til Warriors-trener Steve Kerr som sa det samme om Dillon Brooks da han var skyld i at Gary Payton II ødela albuen i kamp to av sluttspillserien. Han er ute for resten av sesongen.

Det er usikkert hvor alvorlig skaden til Ja Morant er, men om man skal tolke noe ut fra reaksjonen på benken ser det ikke lyst ut.

SKREK AV SMERTE: Ja Morant hadde tydelig vondt da han ble eksaminert på benken.

– Han blir evaluert nå, vi vet ikke mer ennå, sier Grizzlies-trener Taylor Jenkins på pressekonferansen etter kampen.

Han går også langt i antyde at Poole skadet Morant med vilje.

– Poole tok tak i kneet hans og dro det, og det ser ut som det var det som utløste skaden, så jeg er spent på å se hva slags følger det vil få, sier Jenkins.

Warriors vant kampen overlegent og leder nå serien 2–1. Vinneren går til conference-finalen.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5