Sportssjefen gir seg i bryteforbundet

Erik Rønstad (45) har sagt opp sin stilling som sportssjef i Norges Bryteforbund, for å bli daglig leder i Moss Fotballklubb.

– Jeg har fått enorm respekt for idretten, som jeg vil ta med meg videre i livet, og kommer til å følge med våre jenter og gutter på veien videre. Bryting vil være en stor del av mitt hjerte, sier Rønstad i en pressemelding.

Det er nøyaktig to år siden han begynte å jobbe i bryteforbundet. Han har tidligere jobbet i Norges Motorsportforbund, Norges Orienteringsforbund og Stabæk Fotball.

Rønstad skal fortsette i jobben i Norges Bryteforbund ut mars. Moss FK rykket opp på nivå to til OBOS-ligaen, og trenes av tidligere landslagskeeper Thomas Myhre.

Herrelandslaget står nå uten trenere etter at det ble klart at Fritz Aanes og Stig-André Berge ikke fortsetter frem til OL 2024, slik planen var.

– Det har vært en grundig og ryddig prosess. Det var viktig å lytte til utøverne og trenerne. Summen er at de ikke er enige om veien videre, og da avslutter Stig-André og Fritz trenerjobbene nå, sa Rønstad til VG i november.

Nylig ble det klart at Norges eneste kvinnelige toppbryter, Grace Bullen, har kommet til enighet med landslagsledelsen om et opplegg frem mot OL i Paris.