Ekspertene stusser på straffevalg: – Jeg ville ikke gjort det

(Norge - Kasakhstan 3–4 etter straffer) Norge rotet bort seieren mot Kasakhstan og tapte kampen på straffer. En av dem som bommet satt hele kampen på benken.

– Jeg ville ikke gjort det. Jeg ville ikke lagt den byrden på så unge skuldre, sier tidligere landslagssjef Petter Thoresen etter kampen i Viaplay-studioet.

Han sikter til valget av Isak Hansen som straffeskytter. Uten et eneste sekund på isen i løpet av kampen ble han sendt frem til å ta et straffeslag.

Det endte med bom.

– Vi setter spørsmålstegn ved at treneren hiver han utpå. Han har sittet 2,5 timer på benken og er kald, sier Viaplay-ekspert Alexander Bonsaksen.

– Kasakhstan setter en 37-åring til å ta den avgjørende straffen i dag, sier Thoresen.

Landslagstrener Tobias Johansson forsvarer valget.

– Jeg snakket med ham, og han ville ta straffen, sier Johansson til Viaplay.

Det bekrefter Hansen.

– Jeg følte meg rolig. Det er surt at den ikke sitter i dag. Treneren spurte om jeg ville ta straffe, og det ville jeg.

Han var ikke den eneste norske spilleren som bommet. Rutinerte straffeskyttere som Mathias Trettenes og Michael Haga bommet.

–Jeg er imponert over hvordan han takler det. Jeg tviler ikke på at han er en god straffeskytter, men det er en merkelig avgjørelse å hive innpå en som er kald, sier Bonsaksen.

Norge ledet både 2–0 og 3–1 mot Kasakhstan, men rotet bort seieren i den siste perioden.

Ludvig Hoff ble altfor ivrig og pådrar seg en unødvendig utvisning ni minutter før slutt. Det overtallet unyttet Kasakhstan, og med litt flaks utlignet de til 3–3.

– Vi er det beste laget i 60 minutter, og spiller bra nok til å vinne kampen. Det er frustrerende at vi taper kampen, sier landslagstreneren.

Kampen gikk til straffer, og der var Kasakhstan sterkest, Dermed tar Kasakhstan to poeng, mens Norge kun sitter igjen med ett.

– Antageligvis blir dette poenget vi tapte i dag ekstremt viktig, sier Thoresen.

SCORING: Sondre Olden var den eneste norske spilleren som scoret i straffekonkurransen.

Michael Haga ga Norge en drømmestart på VM med en scoring allerede etter åtte minutter.

Haga, som til vanlig spiller i Østerrike, traff perfekt på et direkteskudd og satt pucken inn i bak den Kasakhstanske målvakten.

Kun to minutter senere fortsatte den norske drømmestarten. Ole Bjørgvik-Holm traff også på et direkteskudd, og doblet den norske ledelsen.

Det høye presset som Norge lyktes med tidlig sprakk opp etter hvert. Det utnyttet Kasakhstan til det fulle og reduserte mot spillets gang fire minutter før pausesignalet gikk.

Dessverre for Norge holdt ikke den gode første perioden til seier og tre poeng. Muligheten for revansj kommer allerede i morgen, da Norge møter Sveits.