Sport

Soares reddet dagen for Oilers

Serielederne måtte grave dypt, men vant 2-1 mot Frisk Asker.

  • Camilla Klovning

STAVANGER OILERS — FRISK ASKER 2-1

Oilers jaktet revansje etter sesongens første serietap på hjemmebane, og gikk ut i hundre mot overraskelseslaget Frisk Asker. Vertene var tydelig lystne på å vise at torsdagens nederlag mot Lørenskog var et arbeidsuhell, og dominerte stort i DNB Arena innledningsvis.

Og det massive presset betalte seg allerede etter 3.45 da Jean-Michel Daoust utnyttet et strålende forarbeid av Dan Kissel i rundvantet til å sende Oilers i ledelsen 1-0. Oilers, som startet med Henrik Holm i mål, men som måtte klare seg uten stjernebacken Nick Plastino (sykdom) og grovarbeideren Stian Høygård (hodeskade).

Serielederne fortsatte å kjøre på mot tabelltreer Frisk, og skapte flere store sjanser i løpet av de første 20 minuttene. Asker-laget solide sisteskanse Nicklas Dahlberg var imidlertid stort sett med på notene, og tok resten av de 15 skuddene i 1. periode. Gjestene var slett ikke ufarlige de heller, og til tross for bare fem skudd på mål, skapte de flere gode muligheter.

Men selv om begge lag skapte flere sjanser, endte den første perioden med 1-0 og 16-5 i skudd.

Levde farlig

Frisk Asker hang langt bedre med fra start i midtperioden, og Oilers levde tidvis farlig i DNB Arena etter pause. Bortelaget tok over initiativet og skapte flere store sjanser, men en meget solid Henrik Holm i Oilers-målet grep sjansen og tok det som kom. Oilers-spillerne pådro seg også et par billige utvisninger, til store protester fra hjemmefansen.

Vertene levert imidlertid meget solid undertallsspill, og da de omsider fikk sjansen i power play mot slutten av perioden, var Petter Thoresens menn også svært nære å doble ledelsen etter store sjanser til blant andre Christian Dahl-Andersen og Dan Kissel. Midtperioden endte likevel målløs etter 13-13 i skudd, og dermed var stillingen fortsatt 1-0 før den tredje og siste perioden.

Sto imot presset

Oilers startet langt bedre i 3. periode, men da Petter Røste Fossen fikk en tominutters utvisning etter 42.08, var gjestene nådeløse. Frisk Asker og Mathias Saksvik Baar utnyttet muligheten i overtall og utlignet til 1-1 etter 43.50. Det neste kvarteret var Oilers klar best i DNB Arena, men vertene klarte verken å skape de helt store sjansene eller kommer til gode nok avslutninger mot Nicklas Dahlberg i Frisk-buret.

Tommy Kristiansen nektet imidlertid å gi fra seg flere poeng på egen is denne uken, og gjorde en heroisk innsats da han kriget til seg pucken og sendte den videre til poengkongen Josh Soares. Han ekspederte den i mål til 2-1 bare to og et halvt minutt før slutt, til ellevill jubel fra hjemmefansen.

Frisk Asker tok ut keeper i et siste forsøk på å utligne, men Oilers sto imot presset, og vant til slutt 2-1 (41-24 i skudd) etter en slitekamp av de sjeldne. Dermed er serielederne tilbake på vinnersporet etter tapet mot Lørenskog i forrige serierunde. Nå venter en meget tøff bortekamp mot Sparta Sarpsborg torsdag.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Frisk Asker