Sport

<span style="font-size:85%">- Det hjelper med to eagles</span>

Tutta i ledelsen etter sesongbeste.

Tutta har spilt to superrunder i California.
  • Erlend Nesje
    Journalist

Resultater/livescoreTuttas scorekort Suzann Pettersen har spilt to runder med golf i verdensklasse, og har med det overtatt ledelsen i California før finalerunden. Tutta jakter nå årets tredje seier på LPGA-touren. Etter torsdagens 75 runde har hun spilt seg i ledelse, 12 slag under par, med en 65-runde fredag og en 64-runde lørdag. — Jeg hadde et mål om å forbedre meg etter åpningsrunden, så dette har vært to fantastiske dager for meg, sier Tutta til lpga.com.

To eagles

Suzann Pettersen gikk runden i par med verdensener Lorena Ochoa, og ble virkelig presset til å yte sitt maksimale. Etter tre hull hadde Ochoa senket tre birdier, mens Tutta hadde tre hull på par. Det skulle fort endre seg. - Når man spiller mot Lorena, som er så god, så må man bare gi seg selv muligheter til lave scorer. Du kan jo si at to eagles hjelper, smiler hun. For både på det femte og niende hullet trillet Tutta ballen i koppen, to slag under hullets par. Den første kom etter et innspill fra 180 meter, der hun senket en 8-fots putt. Den andre chiphet hun i koppen fra greenkanten.

Pushet av Ochoa

Tutta var dermed kun den sjette spilleren som har senket to eagles på én runde denne sesongen. - Det er deilig når man blir satt i par med gode spillere og venner. Det gjør så man pusher hverandre, og i dag pushet Lorena meg til mitt aller beste, sier hun. Og den mexicansk verdenseneren gikk heller ingen dårlig runde. Hun var fem slag under par, og er nå to slag bak Tutta totalt. På en andreplass, elleve under par, ligger Lorie Kane, som dermed blir gående i par med Tutta på avslutningsdagen.

Avslappet

Etter to seiere på LPGA i år, er Tutta avslappet og selvsikker før finaledagen. - Dette er den posisjonen man trener for å være i, og vil være i. Jo oftere du er i denne sitasjonen, jo mer komfortabel blir man med den. Søndag kveld klokken 21.40 begynner avgjørelsen på helgens turneringen. Da slår Tutta dagens første slag.

Før runden:

Suzann Pettersen leverte fredagens laveste rundescore i California, mye takket være solid spill på greenen. - Jeg må oppretteholde den gode puttingen og energien i spillet fra fredag, sier Tutta til sin egen hjemmeside. Etter den dårlige førsterunden torsdag, var det en Tutta i verdensklasse som viste seg frem fredag.

Fire under

— Jeg vet at jeg kan spille bra selv om jeg får en dårlig start. At greenspillet fungerte så bra på fredag påvirket også resten av spillet mitt, sier hun. Syc slag under par for runden førte til at hun klatret opp til en delt 4. plass, med totalt fire slag under par.

I par med Ochoa

Før golfjentene gyver løs på helgespillet har Tutta kun to slag opp til ledende Lorie Kane og Karrie Webb. 3. plassen tilhører i øyeblikket verdensener Lorena Ochoa. Ochoa og Tutta går dermed lørdagsrunden i par.

Les også

  1. Tutta best i California

  2. Tutta i toppen igjen

  3. Dårlig start for Tutta

Les mer om

  1. Golf