Utrøstelig Måkestad Bovim ute av OL

<p>Skaden til Norges mellomdistansehåp var alvorlig.</p>

London. Ingvill Måkestad Bovim fortellerat hun er skdet på pressekonferanse i OL-leiren. FOTO: METTE BUGGE

På pressemøtet foran 1500-meteren fortalte Ingvill Måkestad Bovim at hun slet med en problematisk akilles etter den siste hardøkten før avreise London.

Søndag kveld ble det avgjort at hun ikke stiller til det som skulle være karrierens høydepunkt. Hun gjennomførte tidligere på dagen et testløp.

«Drømmen er knust! Fått diagnose på alvorlig skade i akilles. Utrøstelig no...», skriver hun på Twitter.

Fjorårets VM-sekser har de siste dagene gått på betennelsesdempende og smertestillende preparater i et forsøk på å bli klar til kvinnenes 1500 meter-konkurranse starter mandag, men det hjalp ikke.

«Ingvill stiller ikke til start i morgen på grunn av en skade i høyre hælsene. Hun merket noe smerter i hælen allerede før avreise til London, men ble gradvis bedre etter å ha tatt det med i noen dager. Under en løpetest i dag forverret plagene seg, og det ble umiddelbart tatt ultralyd og MR av hælsenen som viste en skade i akilles», heter det i en pressemelding sendt ut søndag kveld.

— Skaden har en god prognose, men senen må avlastes i seks til åtte uker og hun kan ikke løpe i denne perioden, sier den norske OL-troppens sjefslege Ola Rønsen.