Sport

Sjokkåpning og storseier for Storhamar

— Vi skulle kjøre dem beinhardt fra start, sier Dragons-sjef Rune Gulliksen.

TAKK FOR DEN: Christian Larriveé takker Joakim Jensen, etter sistnevntes utsøkte pasning og førstnevntes velsmakende 6-1-scoring.
  • Mikkel Torpen Hokstad

Dragons — Rosenborg 7-2

Torsdag ble Tønsberg slått 6-0 i Vestfold, og i dag tok Dragons en ny storseier, da Rosenborg ble sendt ordentlig tomhendte hjem fra Hamar OL-Amfi. Dragons sjokkerte trønderne fra start, og ledet 5-1 etter et forrykende åpningskvarter.

— Det var planlagt, og vi gikk ut for å dominere. Vi skulle kjøre dem beinhardt fra start, og det er moro at vi får den uttellinga vi får, sier trener Rune Gulliksen, som virkelig lyktes med den offensive inngangen til kampen.

Fyrverkeri i førsteomgang

Dragons festet nemlig grep om matchen fra første dropp, og etter snaue tre minutter kom scoring nummer én. Lars Løkken Østli banket inn 1-0, før Rosenborg utliknet ved Carl Gustafsson.

Så fikk Dragons for alvor fyr på rakettene. Først ga Joakim Jensen vertene ledelsen igjen, før Anders Braavold, Ole Petter Øvergaard og nevnte Jensen ordnet 3-1, 4-1 og 5-1 på under fire minutter.

Skuddstatistikken fra de første 20 minuttene endte på 24-4, og kampen var i realiteten avgjort etter bare én periode.

Cruiset inn

I midtperioden satte Dragons på cruisekontrollen, og etter et mindre underholdende kvarter, la Christian Larriveé på til 6-1, etter en utsøkt pasning fra Joakim Jensen.

Eirik Børresen satte en retur i nettet etter halvspilt tredjeperiode, før Lou Dickenson pyntet på resultatet sekunder før slutt.

Reduseringen til tross - Dragons vant fullt fortjent 7-2, og sikret seg en ny dose selvtillit og tre velsmakende poeng.

Fornøyd trener

Gulliksen, som tok over roret i Dragons forrige helg, er godt fornøyd med den pene hjemmeseieren.

— Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringa. Vi gjør en fantastisk førsteperiode, og å tro på fem mål i hver periode er å tro på julenissen.

- 6-0 torsdag og 7-2 i dag, er dette begynnelsen på en ordentlig sluttspurt?

— Vi skal trene hardt og få en god treningsperiode framover nå, men samtidig ønsker vi å vinne hver match. Vi må bare prøve å ha to tanker i hodet samtidig. Jeg og gutta er innstilt på å gjøre en jobb sammen, så får vi se hvor det ender opp, avslutter Gulliksen.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Storhamar
  3. Rosenborg IHK