Her er det komplette håndballlaget

VENTET I 22 ÅR: "Mission completed", som det heter i spionfilmene. <br></br>Etter 22 år vant håndballjentene det eneste som manglet: OL-gullet!

Kaptein Gro Hammerseng ledet de norske håndballjentene til et historisk OL-gull i går.

Norge-Russland 34-27 FIRE GANGER hadde Marit Breivik sett det norske flagget bli heist til ære for håndballjentene, men aldri i et OL. Da "Ja, vi elsker" ble spilt i National Indoor Stadium i Beijing, spratt gledestårene mens elleville nordmenn skrålte "seier'n er vår" på tribunen. Breivik hadde fullført oppdraget: EM-gullene og VM-gullet ble fulgt opp med OL-gull etter nær 14 år som landslagssjef. I det som kanskje var Breiviks siste olympiske forsøk?Eventyret Sven-Tore Jacobsen startet med VM-bronse i 1986, hadde kommet til en ende. Samtidig som det bare skal fortsette. Bare Tonje Larsen er over 30 år. Dette laget vil kunne glede oss i mange år, blant annet med flere lovende 1985-modeller. Og "comeback-Larsen" har heller ikke tenkt å gi seg. Hun elsker både sine "nye" knær og dette fartsfylte ballspillet.— Jeg ser ikke bort fra at jeg er med i London også, sa veteranen og smilte nesten helt rundt.

Minnet om EM 2004. Da det sto 13-3 etter 15 minutter, lurte vi på om Usain Bolt hadde blitt hyret inn som sprinttrener for jentene. For et tempo, for en glød, for en vinnervilje!Den minste russiske feil - og det var mange av dem - ble nådeløst utnyttet til lynraske kontringer. Tankene gikk tilbake til EM 1994. Da skulle Ungarn banke Norge i semifinalen og spille finale på hjemmebane.Norge vasket gulvet med de ungarske jentene som de aldri har opplevd hverken før eller siden. Det ble 44-29 i det som ble betegnet som håndballjentenes beste kamp noen gang.Men kanskje ble det ny "rekord" i går? Å holde "lekstuga" i en OL-finale med de regjerende verdensmesterne var ren råskap. Jevgenij Trefilov har hatt gallestein tidligere i år. Helsetilstanden hans ble tilsynelatende ikke bedre i går, der han rasende og fortvilet måtte se at de norske jentene fikk til omtrent alt de har brukt så uendelig mange treningstimer på.

Det komplette lag.

Norge manglet skyttere i VM i desember. Det ble lettere for motstanderne å pakke på strek - selv om det bare var Russland som greide å tukte oss.Så ble Tonje Larsen endelig klar for comeback; skytter, innspiller og en av verdens beste i forsvar. Og da Kristine Lunde omsider ble bra i skulderen, var grunnlaget for festen lagt. Norge fremsto noe nær det komplette lag. - Ja, langt på vei komplett, bekrefter Marit Breivik - og la til på sedvanlig jegervis: - Det fins fortsatt utviklingsmuligheter hos "jentan".

Lagspilleren Gro.

— Dette laget er jeg villig til å dø for. Ja, ikke bokstavelig da. Men det er bare så fantastisk å få lov til å være en del av denne gjengen, sa en rørt Gro Hammerseng, som bare tenker lag, lag, lag - og seier, seier, seier. Det er omsorg og vinnerinstinkt i en perfekt blanding. Hun er kapteinen på lag der alle er villige til å ofre seg for hverandre.Og den beste nyheten av alle: Det har de tenkt å fortsette med!