Viking luktet på en sensasjon

Men én god omgang var ikke nok mot medaljejagende Elverum.

Viking-trener Gunnar Blombäck. eliteserien i 2012.

SOLA: Nedrykkstruede Viking tapte 23-37 hjemme mot Elverum og tok et nytt steg mot 1. divisjon i Åsenhallen søndag. Men selv om det nok en gang endte med nederlag, var det sjeldent mye å juble for i Viking-leiren.

Det var nemlig ikke mange som levnet bunnlaget Viking noen sjanse da tabellfemmer Elverum gjestet den lokale håndballfesten. De mørkeblå sto med 12 tap på de første 14 serierundene, og hadde fortsatt ikke kvittet seg med de fire minuspoengene de fikk utdelt av håndballforbundet før sesongstart.

Men vertene åpnet godt på lånt parkett, og etter at en strålende keeper Ole-André Lerang hadde levert sju redning på de ti første skuddene fra bortelaget, sto det bare 3-4 i favør Elverum etter 13 minutter.

Begge lag leverte solid forsvarsspill, men åpningsminuttene var også preget av en rekke skuddbom og tekniske feil. Derfor ble det en målfattig og jevnspilt første omgang som endte med 11-13, etter at Camilla Herrems mann Steffen Stormo Stegavik styrte det meste for gjestene med landslagskona på tribunen.

Viking-keeper Lerang åpnet med redning også etter pause, men dessverre for Viking så lagkameratene ut til å ha sloknet fullstendig i løpet av hvilen. De første fem minuttene av omgangen gikk nemlig Elverum fra 12-13 til 12-17, og derfra og ut ga de aldri fra seg føringen.

Gunnar Blombäcks menn la likevel ned en anstendig innsats og skal ha ros for at de aldri ga seg. En solid sluttspurt sørget også for at tapet aldri ble av det pinlige slaget for Viking. Likevel endte det altså med et nytt tap for Stavanger-laget, som fortsatt holder stø kurs mot 1. divisjon.