Elverum norgesmester etter thrillerfinale: – Det var helt vilt

Elverum tok sin andre strake NM-tittel etter å ha slått Haslum i en forrykende finale.

Sigvaldi Gudjónsson var kampens store spiller med sine ni mål.
  • Sondre Moen Myhre

Haslum – Elverum 33–35

Foran et nærmest fullsatt Oslo Spektrum leverte Haslum og Elverum en vaskeekte thriller i en tøff og jevn batalje ute på parketten.

Etter den første omgangen sto det 14–14 mellom lagene.

Det sydet blant publikum, og i Spektrum ble etter hvert både varmt og klamt underveis i kampen.

– Det var et virkelig «El Clásico» (kallenavnet på oppgjøret mellom Haslum og Elverum, journ.anm.). To lag som virkelig vil vinne kampen, og det betyr mye. Det var en vanvittig bra håndballkamp, så jeg tror publikum koste seg, sier kampens toppscorer med ni mål Sigvaldi Gudjónsson til Aftenposten etter kampen.

Les også

Vipers vant NM-gull etter at Storhamar presset dem i sluttminuttene

Gudjónsson jubler sammen med resten av lagkameratene fra Elverum.

Tøff batalje

Da hadde han akkurat løftet trofeet som bevis på at Elverum gikk seirende ut av den dramatiske kampen som inneholdt det meste.

Allerede etter 17 minutter fikk Elverums strekspiller Thomas Solstad rødt kort. Bare en av mange tøffe bataljer i løpet av kampen.

– Det var helt vilt. Det var høyt tenningsnivå, synes jeg. Det kommer et rødt kort. Vi visste at det ville bli en fysisk kamp, men jeg synes vi er god til å spille vårt eget spill, sier Gudjónssons

I den andre omgangen kom den regjerende mesteren best ut, godt hjulpet av Sigvaldi Gudjónssons ni mål i løpet av kampen.

– Jeg var ikke helt tilfreds med første omgang. Jeg bommet noen skudd, men i andre omgang går det veldig bra. Man må bare ta de sjansene man får. Jeg har massevis av selvtillit, sier han om målene.

Etter hvert gikk Elverum opp i en tremålsledelse, men de røde fra Haslum nektet å gi opp. 15 minutter før slutt utlignet en meget opplagt Sander Andreassen Øverjordet til 23–23.

Westby mener NM-finalen ble vunnet på nærmest perfekt vis.

Fikk sin revansje

Det var gått tre år siden de to lagene møttes sist til NM-finale. Også da ble det dramatisk. Til slutt gikk Haslum seirende ut av den duellen med 28–26-seier.

– Det så jo skremmende likt ut, sa Elverum-spiller Alexander Ørjevik Westby om det var noen likhetstrekk mellom de to finalene.

For kampen bølget frem og tilbake de siste minuttene, men det var Elverum som klarte å holde hodet kaldest i de avgjørende situasjonene.

De gikk seirende ut med to mål, og fikk sin revansje. Den samme differansen Haslum vant med for tre år siden.

– Når vi vinner, vil jeg heller vinne på den måten her med få mål. Da får du den ordentlige gleden. Til forskjell fra om man drar ifra tidlig. Det er en helt perfekt finale. Kanskje skulle vi avgjort med ett mål helt på slutten, men vi tar dette også, sier Westby.