Sport

Norsk friidrettstopp i viruskarantene i London

Svein Arne Hansen, president i Det europeiske friidrettsforbundet, er satt i karantene på grunn av noroviruset som herjer under London-VM.

Den norske friidrettstoppen Svein Arne Hansen er satt i karantene på sitt hotell i London på grunn av virussykdommen som har herjet under VM. Han får ikke sett Karsten Warholm live i finalen på 400 m hekk onsdag kveld.

Hansen har pådratt seg mageinfeksjonen og må være isolert på hotellet sitt i 48 timer.

– Det er trist å ikke få se Karsten (Warholm) løpe finalen på 400 meter hekk på stadion i kveld, men jeg får se det på TV, sier Hansen til NRK.

Mageviruset har utløst unntakstilstander på alle utøverhotellene, også det norske Grange Tower Bridge Hotel. Hansen bor ikke på det norske utøverhotellet.

Les også

  1. Warholm nektes å håndhilse før VM-finalen: – Vi har ikke full kontroll

  2. Fant hissig magevirus – Filip Ingebrigtsen vurderer å skifte hotell

– Jeg har vært magesyk. Og med det som nå skjer med utøverne rundt omkring, så er vi veldig påpasselig. Jeg har fått beskjed om at jeg må være på rommet de neste 48 timene, sier Hansen.

Så langt er det 37 personer som er blitt smittet av det svært smittsomme noroviruset. Den norske troppen har innført tiltak for å hindre smitte. Håndhilsing er blant annet ikke lov.

Les mer om

  1. Karsten Warholm
  2. Friidrett
  3. Friidretts-VM