Sport

Ekspert tror på Boasson Hagen-løft: – Seieren betyr nok veldig mye for ham

Sykkelprofilen vant Tour of Norway etter en skuffende sesongstart.

Her gliser Edvald Boasson Hagen etter Tour of Norway-seieren.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Søndag tok Edvald Boasson Hagen (30) sin tredje sammenlagtseier i Tour of Norway etter å ha vunnet den avsluttende etappen med målgang i Oslo sentrum.

På veien mot triumfen fikk han hjelp av et vennligsinnet hovedfelt, som senket farten og ventet da gudbrandsdølen gikk i asfalten ti kilometer før mål.

Seieren kom på tampen av en vårsesong som ikke har gått slik den norske sykkelstjernen hadde håpet.

– Sesongen hans så langt har vært en skuffelse, det er ikke til å stikke under en stol. Han er sånn sett under et stort press. Den biten kan samtidig endre seg fra nå, og sesongen er lang, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad til NTB.

– Hvor mye betyr Tour of Norway-seieren for Boasson Hagens sesong?

– Jeg tror dette betyr veldig mye for han. Han var det største navnet i dette rittet og arrangørene hadde skreddersydd løypa litt for han. Han har i tillegg press på seg og må levere. Særlig her. Det er nok en lettelse å komme ut av dette rittet med flagget relativt høyt til topps, sier Kaggestad.

Les også

Boasson Hagens manager: – Dette har jeg aldri opplevd. Det er helt unikt.

Manglet det lille ekstra

Noen åpenbar årsak til at det har vært langt mellom topp-plasseringene for Boasson Hagen så langt i 2017, ser ikke sykkeleksperten.

– Det er knallharde ritt han skal lykkes i. Han klarte samtidig ikke helt å bygge videre på femteplassen fra Paris – Roubaix i fjor. Det tror jeg han må gi en forklaring på selv, sier Kaggestad.

Sykkelekspert Mads Kaggestad.

Hovedpersonen innrømmer gjerne at første del av sesongen ikke ble helt det han hadde sett for seg.

– Jeg hadde håpet å være enda sterkere i vår, men det skjedde ikke. Jeg følte meg samtidig bra. Nå håper jeg at jeg har enda mer å gå på sammenlignet med der jeg er nå, sier Boasson Hagen til NTB.

– Har du noen forklaring på hvorfor du ikke lyktes helt i vårklassikerne?

– Det tenker jeg egentlig ikke så mye på. Det er et annet nivå i Paris – Roubaix enn i Tour of Norway. Jeg følte meg bra, men manglet vel litt på slutten, sier 30-åringen.

Les også

Kastet ut av Giro d’Italia etter denne manøveren: - Skammelig

Avviser press

Boasson Hagen avviser med et smil at presset har bygget seg opp i takt med at topp-plasseringene har uteblitt.

– Jeg har ikke mer press enn det jeg legger på meg selv. Laget har samtidig ikke vunnet så mye, men nå har det gått bedre den siste tiden med flere trøyer og etappeseier i Giro d'Italia. Det har løsnet litt, og det hjelper, sier Rudsbygd-gutten.

– Er det lettere å gå Tour de France i møte med denne seieren?

– Ja, det hjelper på. Men det blir et annet nivå i Tour de France enn her, smiler Boasson Hagen.

Gudbrandsdølens sesong fortsetter nå med Tour des Fjords. Første etappe starter i Balestrand kommende onsdag. Deretter skal Boasson Hagen sykle Dauphine Libere og NM før Tour de France.

Mads Kaggestad har stor tro på nordmannen.

– Han er fremdeles et av de store talentene i sykkelsporten og har veldig mye inne. Det gjelder bare å få den formutløsningen, troen på seg selv og sulten. Han er jo en vinnerskalle i utgangspunktet, så det kan fort snu, sier han til NTB.

(©NTB)

Les mer om

  1. Mads Kaggestad
  2. Edvald Boasson-Hagen