Larvik-talentet vraket Sverige og skrev under for Tertnes

22-åringen har litt av en merittliste. Nå gleder hun seg til å flytte til Bergen.

FLYTTER TIL BERGEN: Vilde Ingeborg Johansen i aksjon for Larvik mot Vipers i 2015. Fra neste sesong skal hun spille for Tertnes.
  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

Vilde Ingeborg Johansen (22) har skrevet under på en toårig avtale med Tertnes. Etter at hun har fullført sesongen med Larvik flytter hun til Bergen i sommer.

Så er det store spørsmålet hva som får en Larvik-jente til å forlate Norges desidert beste lag.

– Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt. Men jeg ønsket å fortsette i Norge, og da var Tertnes et spennende alternativ. De har et ungt og kult lag som spiller bra håndball. Dessuten har jeg hørt mye bra om treneren, Tore Johannessen, sier Johansen til Bergens Tidende.

Vanskelig valg

Den 22 år gamle linjespilleren fra Stavern ble Larvik-spiller da hun var 17 år. Etter to år på rekruttlaget ble hun tatt opp i A-stallen. Og i løpet av Larvik-årene er hun blitt seriemester, sluttspillmester og cupmester tre ganger. I tillegg er det blitt fire år med spill i Champions League, så Tertnes får en rutinert spiller selv om hun bare er 22 år gammel.

Les også

Sesongens dårligste prestasjon av Tertnes

Johansen røper at det var interesse fra andre klubber.

– Det var selvsagt et vanskelig valg å forlate Larvik. Jeg er fra byen og har familien min der. Ønsket om mer spilletid har litt å si, og dessuten tror jeg at man trenger nye utfordringer som håndballspiller, sier hun.

– Jeg var i dialog med flere klubber i Norge og Sverige, men jeg ønsket som sagt å fortsette i Norge. Pakken med studier ved siden av håndball gjorde at Bergen ble en god løsning. Jeg har dessuten familie i Bergen, så jeg gleder meg veldig, sier Johansen.

Les også

Så lenge håper treneren at Tertnes kan holde på juvelen

– Hun gir oss et løft

Hun er for tiden på samling med rekruttlandslaget i Frankrike. Tertnes-trener Tore Johannessen er storfornøyd med signeringen.

– Vilde har erfaring fra flere sesonger i Norges beste klubblag og vil helt sikkert gi oss et sportslig løft inn mot en ny sesong, sier han.

– Hun er en stor og sterk linjespiller som er flink å skaffe seg rom i angrepsspillet og sterk i duellene. Vi har store forventninger, og ser frem til å få henne på laget vårt, sier treneren.