Sport

Joar Thele: – Kan ikke vinne Sesilåmi med katastrofeski

Joar Thele var så irritert og skuffet at han gikk rett i garderoben etter målgang. Han ble var sjanseløs i nedoverbakkene mot vinneren Sjur Obrestad Gabrielsen.

Joar Thele var så skuffet og irritert over sine katastrofalt dårlige ski, at han rett etter mål marsjerte rett inn i garderoben.
  • Svein Hagen

HER KAN DU SE HELE RESULTATLISTA:

Joar Thele og Sandnes-løperen, og fjorårsvinneren, Sjur Obrestad Gabrielsen lå samlet gjennom omtrent hele det 53 kilometer lange Sesilåmi. Mot slutten var imidlertid Thele sjanseløs, gliden på skiene var rett og slett altfor dårlige til å holde følge helt til spurten.

LES OM DAGENS VINNER: Han kopierte seieren fra i fjor

– Jeg kan jo ikke vinne et skirenn med så katastrofalt dårlige ski som jeg hadde denne gangen. Helt håpløst å gå på dem mot slutten, men det er jeg som har preppet dem, så jeg har ingen å skylde på, sukker Thele.

Katastrofalt dårlig

Han var så mektig skuffet etter å ha gått på ski med svært dårlig gli at han rett etter målpassering gikk rett i garderoben.

– Jeg var så skuffet og irritert på meg selv at jeg skulle stille til start i et så viktig renn med så dårlige ski.

Han var snar med å legge til at det bare var å gratulere Sjur Obrestad Gabrielsen med seieren.

– Jeg kan imidlertid love at jeg skal slå skikkelig tilbake igjen neste år, sier han.

Les også

Kristiansander har satset langrenn i ett år – resultatet i Vasaloppet vekker oppsikt

Sjur Obrestad Gabrielsen vinner for andre året på rad, mens Joar Thele staker for livet bak med dårlige ski.

Rant fra Thele på slutten

Litt vind og snøvær på veien over de 53 kilometerne fra Brokke til Sinnes gjorde årets renn til en skikkelig kraftprøve. Og det var opplagt en fordel å ligge bak andre i sporet underveis.

– Jeg lot Joar Thele gjøre det meste av grovarbeidet underveis, og det hadde jeg definitivt fordel av. På den måten slapp jeg å brøyte spor. Samtidig merket jeg at mine ski var helt klart bedre enn hans, i alle fall i forhold til glid, forklarer Sjur Obrestad Gabrielsen.

– Det var en herlig følelse å kjenne at jeg rant fra han og fikk så stor luke at jeg ikke var truet inn mot mål. Jeg vet nemlig at han er en veldig solid spurter, og jeg ville helst slippe en duell inn mot mål, sier Gabrielsen.

Han legger ikke skjul på at det ble en solid kraftprøve over fjellet dette året, noe som også vinnertiden 2.43,03 skulle understreke. Joar Thele sin tid i dagens renn ble 2.43,13.

– Sesilåmi er virkelig hardt, mye tøffere enn å gå Vasaloppet. Det er en påstand jeg våger, smiler Gabrielsen.

Han får støtte av Joar Thele at det er en gedigen kraftprøve å gå Sesilåmi.

– Enda mer kraftprøve blir det når jeg har smurt meg fullstendig bort, sukker Thele.

Marius Harv staker seg inn til tredjeplass i herreklassen, samtidig som han vant klassen 21–25 år.

Marius Harv staket inn til tredjeplass

Marius Harv fra Oddersjå hadde håpet å holde følge med tetduoen noen lengre enn han klarte i årets renn.

– Jeg holdt dem i to kilometer, men så var det i grunnen stopp med den farten de holdt. Skulle gjerne vært med mye lengre, men jeg klarte rett og slett ikke det. Men i fjor måtte jeg jo slippe rett etter start, sier han.

Han legger ikke skjul på at det ble mange kilometer å gå i ensom majestet for han, uten at han presset kroppen til det aller ytterste.

– Jeg hadde Birken neste helt i tankene underveis, og da var det viktig at jeg ikke presset ut all saft i dette rennet. Jeg kikket meg litt bakover noen ganger for å sjekke at jeg ikke ble presset av noen andre innover mot mål, forklarer Harv.

– Det er helt klart at jeg kunne gått noen minutter fortere enn tiden jeg fikk i dette rennet, 3.51.35, men så ikke noe vits i å gjøre det.

I motsetning til Joar Thele så hadde Marius Harv veldig gode ski underveis.

– Gliden var god, og jeg traff tydeligvis ganske så godt med preppingen jeg hadde gjort på forhånd, sier tredjemann i mål.

Han ble også vinner av klassen 21–25 år.

Les mer om

  1. Sesilåmi
  2. Ski