Romøren varsler karriereslutt etter blytung sesong

Bjørn Einar Romøren ønsket OL-tur og holdt lenge fast ved håpet. Nå føler han at nok er nok.

Bjørn Einar Romøren forbereder seg til NM på Lillehammer.

LILLEHAMMER (Aftenposten.no): Under kveldens NM i stor bakke i OL-byen, er bæringen påmeldt. Han tar neppe noen medalje. Gullfangsten, første gang som vinner i 2001, blir ikke større.

— Det går litt opp og ned, men det er blitt lite hopping og konkurranser hittil på grunn av en mild vinter, sier veteranen.

Utøveren fra Hosle gjennomgikk en ryggoperasjon for et drøyt år siden. Han har vært tålmodig og ønsket ikke å gi slipp på drømmen.

Han har vært hopper på heltid i mange år, og er det fortsatt.

— Jeg er typen som ikke innser at noe er kjørt før det er kjørt, kommer det fra 32-åringen som har oppnådd mye i karrièren. Verdensrekorden fra Planica i 2005 var prikken over i-en, men VM- og OL-medaljer teller også med.

Har slitt

— Det har ikke helt villet seg denne sesongen for Norges store hopprofil i mange av de årene da finske Mika Kojonkoski var sjef.

Heller ikke mandagens to treningsrunder i Lysgårdsbakken beskriver han som noe å skryte av.

Drømmen om å hoppe seg inn i landslagsvarmen er milevis unna. To enslige hopprenn på én dag før jul ble ingen opptur, etter jul er det heller ikke noe som får landslagstrener Alexander Stöckl til å juble.

— Det går på tekniske ting. Jeg klarer ikke helt å finne referansepunktene.

- Hva er målet resten av denne sesongen?

— Jeg justerer ikke målsetningen som er å komme meg til VM i skiflyvning i Harrachov i mars. Jeg bare justerer veien dit. Og så håper jeg at jeg blir god nok til å komme med på verdenscuprennene i Trondheim og Holmenkollen.

- VM i Falun neste år, har du vurdert det?

— Jeg har ikke tenkt så mye på det mesterskapet. Det er så stor sannsynlighet for at jeg ikke satser videre. Da ville jeg heller hatt den nye bakken i Planica som et mål, og det irriterer med at jeg aldri fikk til noen makshopp i Vikersund, verdens største hoppbakke.

Kollenhopper

Romøren tilhører Kollenhopp med Roy Erland Myhrdal og Iver Markengbakken som trenere.

Han trives der.

- Er det vanskelig å legge opp?

— På en måte, men en gang er det riktig å sette strek. Det kan være greit å gjøre det når denne sesongen er over. Jeg er ikke redd for at jeg ikke skal finne noe å fylle dagene med.