Ytterligere 16 personer saksøkes i FIFA-skandalen

USA fortsetter jakten på syndere i FIFA.

JUSTISMINISTER: Loretta Lynch får mye av æren for FBIs arrester av FIFA-toppene.

Det amerikanske justisdepartementet har offentliggjort navnene på ytterligere 16 personer som saksøkes i forbindelse med korrupsjonsskandalen i FIFA.

De 16 navnene ble offentliggjort på en pressekonferanse torsdag. Den amerikanske justisministeren Loretta Lynch deltok.

TILTALT: Tidligere sjef i det brasilianske fotballforbundet, Ricardo Teixeira. Her sammen med Sepp Blatter (til høyre).

De 16 tiltalte er: Alfredo Hawit (president i forbundet for nord— og mellomamerikansk fotball (CONCACAF)), Ariel Alvarado (tidligere president i Panamas fotballforbund), Rafael Callejas (tidligere president i Honduras' fotballforbund), Brayan Jimenez (sjef i Guatemalas fotballforbund), Rafael Salguero (medlem av eksekutivkomiteen i fotballforbundet i Guatemala), Hector Trujillo (generalsekretær i fotballforbundet i Guatemala), Reynaldo Vasquez (tidligere president i El Salvadors fotballforbund), Juan Angel Napout (tidligere president i det søramerikanske forbundet (CONMEBOL), Manuel Burga (tidligere president i det peruanske fotballforbundet), Carlos Chávez (fotballpresident i Bolivia), Marco Polo del Nero (fotballpresident i Brasil), Eduardo Deluca (generalsekretær i CONMEBOL), Jose Luis Meiszner (tidligere generalsekretær i CONMEBOL), Romer Osuna (det bolivianske fotballforbundet) og Ricardo Teixeira (tidligere sjef i det brasilianske fotballforbundet.

– Dere unnslipper ikke

– De tiltalte har misbrukt sine posisjoner for å oppnå økonomisk vinning. Omfanget av denne korrupsjonen er helt skandaløs, sa Lynch på pressekonferansen.

Justisministeren ønsket i tillegg å gi en klar beskjed til «de skyldige individene som fortsatt er i skyggene»:

– Dere kommer ikke til å unnslippe oss, sa Lynch.

Ifølge BBC ble hun også konfrontert med et utspill fra Sepp Blatter i forbindelse med de nye avsløringene. Den suspenderte FIFA-presidenten mener at den amerikanske etterforskningen er satt i gang som følge av at USA ikke fikk VM i 2022. – Jeg har ikke et direkte svar til det. Men jeg tror Sepp Blatter forstår innholdet i disse anklagene, og han bruker nok mye tid på å lese gjennom dem i disse dager. Innholdet snakker for seg selv, sa Lynch.

(©NTB)