Sport

Skal få hjelp av Andreas Thorkildsen til å bli bedre i spyd

Hva gjør du etter å ha kommet til EM-finalen på 400 meter hekk som 20-åring? Satser enda hardere på øvelsen? Ikke Karsten Warholm. Han vil fortsatt bli tikjemper!

VIL IKKE GI OPP TIKAMP: Karsten Warholm satset alt i Amsterdam fredag. Det ble sjetteplass på 400 meter hekk. Heiko Junge / NTB scanpix

 • Arne Hole

AMSTERDAM: En rebelsk handling, kalte Karsten Warholm det. Da han først var i EM-finalen, satset han over evne for å vinne. Det ble sjetteplass.

Langhekkfinalen i EM ga folk en avsløring av Karsten Warholm. En 20-åring som er helt uten hemninger. En sunnmøring som elsker å utfordre seg selv. Et supertalent som tror at alt er mulig inntil det motsatte er bevist.

I EM-finalen trodde Karsten at han kunne vinne hele greia. Han gikk ut som om målstreken skulle være etter 300 meter.

Les også

Warholm orket ikke i EM-finalen

Les også

Gullfavoritten Schippers innfridde på hjemmebane

Litt mer is i magen

– Jeg prøvde å gå for gull, men greide ikke å stå helt inn. Vi kan kalle det for en rebelsk handling. Det må jeg stå for. I ettertid kan jeg si at jeg åpnet for hardt, men jeg synes likevel jeg taklet det bra. Sånne dager som i går (torsdag) er det ikke så ofte du får, sier Dimna-løperen om sjokktiden på 48.84 i semifinalen – 61/100 bedre enn hans gamle, ferske norgesrekord. I finalen ble det 49,82, mens tyrkeren (cubaneren) Yasmani Escobar Copello vant på dårligere tid enn Warholm hadde torsdag, 48,98. — Det viser at når jeg får litt mer is i magen, så kjemper jeg om gullet. Pokker ta, vi er der!

Les også

Ndure røk ut: - Kan ikke si at jeg er veldig skuffet

Les også

Ingen EM-finale for Ezinne

Står hardt på tikampen

Om Karsten har sjokkert friidrettsfolket i EM, så sjokkerer han kanskje like mye med sine uttalelser etter å ha vist frem supertalentet på 400 meter hekk. Han vil satse på tikamp!

– Vi kan kalle dette et sidesprang — og da snakker jeg om 400 meter hekk selvfølgelig, sier den kvikke unggutten med et smil.

SKAL HJELPE WARHOLM: Tidligere spydmester Andreas Thorkildsen. NTB scanpix

– Dette var gøy, men jeg vil stå på at jeg skal satse på tikamp. Andreas (Thorkildsen) skal hjelpe meg med spyd. Det er kast jeg er for dårlig i. Det andre, løp og hopp, sitter. – Mange vil ha problemer med å skjønne det valget når du er så god på hekken?

– Jeg får energi av å trene på nye ting. Dette er bare starten, folkens! Det skal bli "jækli" kult fremover!

Thorkildsen skeptisk

Andreas Thorkildsen har allerede vært involvert i Warholms kastlyst et års tid. Foreløpig har det resultert i 47 meter med spydet – det vil si ca. ti meter for kort til å være et anstendig tikampresultat. Men det var et kast med halv fart. (Benjamin Jensen kastet 59 meter da han satte norgesrekord, mens Lars Vikan Rise kaster hele 68.)

– Jeg skal få Karsten på et stevne etter OL. Da er det "make it or brake it", sier EM, VM— og OL-mesteren med et smil. Han hjelper gjerne til, men stiller spørsmål ved om Warholm kaster bort sitt fantastiske hekketalent på å gjøre ting han aldri vil bli god i.

– Se hva han gjør her som 20-åring i sitt sjette løp på distansen: Han stiller som en av favorittene i finalen! Med litt flaks hadde han "pisset på" dem som har holdt på med dette i mange år. Men det er han som må velge. Velger han tikamp, blir jeg gjerne med på laget, sier Thorkildsen.

Les også

Iuel lett til semifinalen - varmer opp med stafett før semifinalen

Les også

Svenskene raser etter kontroversiell disking: - For en vits!

Har alltid vært noe spesielt

Folk som fulgte friidretten også før Warholm ble landskjent gjennom fantomløpet i EM har visst at man har med å gjøre med en supermann fra Sunnmøre.

Warholm har herjet i yngre klasser. Som for eksempel da han stilte opp i åtte øvelser i ungdoms-NM 2013 og vant alle!

Ikke mindre oppmerksomhet vakte det at nordmannen ville ha med seg 400 meter midt under tikampen i junior-EM. Mellom tikampøvelsene løp han forsøk, semifinale og finale på 400 meter og var 2/100 fra gullet!

Fire medaljer i NM

I NM i fjor stilte han opp i fire øvelser og tok medalje i alle: Gull på 400 meter og 400 meter hekk, sølv på 110 meter hekk og i lengde.

Amalie Iuel, som også har 400 hekk som spesialøvelse og er i EM-semifinalen i dag, har gitt opp syvkampen fordi hun er for dårlig til å kaste. Det påvirker selvfølgelig ikke "rebellen" fra Sunnmøre.

Kan Karsten Warholm bli Kaste-Warholm?

Les mer om

 1. Friidrett

Relevante artikler

 1. SPORT

  Warholm orket ikke i EM-finalen

 2. SPORT

  - Det er en gave å få lov til å jobbe med en sånn utøver

 3. SPORT

  Her stopper Karsten Warholm fremmede i Oslo. Nå må ekspert bare le av måten de reagerte på.

 4. SPORT

  Superløpet ble belønnet med kyss av kjæresten

 5. SPORT

  Warholm snytt for norgesrekorden i bisarr tidtagerskandale

 6. SPORT

  Klart for norsk talentduell: - Vi kan løfte hverandre