Sport

Boasson Hagen: - Nå er det på tide å vinne noe igjen

«Jobbsøkende» Edvald Boasson Hagen håper på en ny Giro d'Italia-triumf.

OFFENSIV: Edvald Boasson Hagen jakter etappeseirer i Giro d'Italia.
  • Helle Skjervold

BELFAST (Aftenposten): Han har gode minner fra sitt eneste Giro d'Italia. Her kjørte han som debutant inn til etappeseier i 2009 — som fjerde nordmann i historien.

— Den gang forventet de ikke at jeg skulle vinne, da var jobben min å kjøre for Mark Cavendish - ikke for meg selv. Det var ikke planen, men jeg grep muligheten da jeg fikk den. Plutselig la jeg meg i front og ingen fulgte etter.

Les også

Hele Nord-Irland er farget knallrosa for Giro-starten

Den luksusen har ikke «Eddy the boss» nå lenger.

— Det overrasket nok mange, og jeg ble passet på mye bedre etter den seieren. Nå er det annerledes. Jeg kan ikke lenger skli fra uten at noen bryr seg, sier Boasson Hagen, som fyller 27 år i løpet av Giroen.

Håper på etappeseier

Å gjenta et slikt brudd som står trolig øverst på hans ønskeliste.

— Målet er å gå for etappeseier, og jeg har en god følelse. Noen ganger har jeg sagt klart fra at i morgen, i morgen skal jeg vinne - og faktisk klart det. Mental innstilling er viktig, og det hjelper å bestemme seg. Nå er det lenge siden jeg har vunnet noe, og det er på tide.

Boasson Hagen har fått en helt fri rolle i Skys Giro-lag, og både han og lagkameratene står fritt til å prøve seg på enkeltetapper. Laget går ikke for sammenlagtseieren, og det passer nordmannen ypperlig.

— Det er på mange måter mer gøy for min del, jeg har ikke kjørt en Grand Tour før i en så fri rolle. Det åpner opp mange sjanser for meg, og det er en del ganske kuperte etapper der det vil bli mulig for meg å gå i brudd, sier han til Aftenposten.

På jobbmarkedet

Det er først i mot slutten av den første og andre uken at de beste etappene kommer, sett med nordmannens øyne. Under åpningshelgen her i Nord-Irland kjører han først og fremst for lagkameraten og hjemmefavoritten Ben Swift, som har vist god spurtform og kan gjøre det godt på de flate etappene.

Han har syklet for Team Sky i fem år, og etter sesongen går kontrakten hans ut. Ryktene svirrer om at han er på vei til amerikanske BMC Racing, der han vil bli lagkamerat med Thor Hushovd.

— Jeg har ikke signert noe sted, og jeg vurderer også andre lag. Jeg trives godt i Sky og har gode lagkamerater og støtteaparat, men jeg har vært her i fem år og det kan være gøy å prøve noe annet.

Han er avhengig av å gjøre det godt i Giroen for å komme med på Skys Tour de France-lag. En fersk etappeseier kommer godt med under sommerens kontraktsforhandlinger - uansett lag.

— Det blir viktig for meg å vise at formen er på plass.

Sportsdøgnet

Les også

  1. Sportsdøgnet

Les mer om

  1. Giro d'Italia
  2. Sykkelritt
  3. Edvald Boasson-Hagen