Sport

Nå kommer Kristoffs største mulighet

Her er Kristoff under onsdagens femte etappe av Tour de France, mellom Abbeville og Le Havre. Underveis i rittet lå Storhaug-ekspressen godt plassert i feltet, og i avslutningen fikk han bra med hjelp av lagkameratene, men den siste bratte bakken ble for tøff og dermed endte han på en 11. plass.

Muligheten for en etappeseier i Tour de France blir stadig mindre for Alexander Kristoff. Nå har han tre vinnersjanser igjen. Den første og beste kommer fredag.

  • Kurt Arne Nilssen

LE HAVRE (Aftenbladet): Etter at seks etapper av årets Tour de France er unnagjort, peker tre av de 15 gjenværende seg ut som etapper Kristoff kan vinne.

Les også

Kristoff ikke sterk nok: - Kan ikke klage på laget

Fredagens sjuende etappe mellom Livarot og Fougéres, 15. etappe mellom Mende og Valence og siste etappe på Champs Élysèes.

Trolig er førstnevnte den Kristoff har best muligheter på. Etappen er stort sett flat, men har en liten stigning inn mot mållinjen. Det passer Kristoff prefekt, men han kommer garantert til å få kamp om seieren av de andre spurtkanonene, som André Greipel, Mark Cavendish og Peter Sagan.

På den 15. etappen vil det garantert gå et brudd og skal Kristoff ha mulighet til å vinne må spurtlagene ha nok kjørestyrke til å hente inn bruddet. Spørsmålet er om de har det etter flere tøffe dager i fjellene. I Paris blir det tradisjonen tro et bikkjeslagsmål der nesten alle midler tas i bruk for å vinne prestisjeetappen.

— Cavendish har ikke virket så pigg, men er alltid farlig i en spurt. Greipel har vært veldig bra, så jeg må være litt heldig for å vinne, men jeg har mye større mulighet på den etappen, enn jeg hadde i dag, sier Kristoff etter å ha kommet i mål på en 11. plass under torsdagens sjette etappe av touren.

Les også

Dette må klaffe for at Kristoff skal vinne

Kristoffs trener, Stein Ørn, er også klar på at fredagens etappe er Kristoffs beste mulighet til å få en etterlengtet seier.

— Nå er det få etapper igjen som han har en vinnersjanse på. Det ser nok ut som om spådommen min om én etappeseier er det vi må håpe på, sier Ørn til Aftenbladet.

Les også

Kristoff ikke enig i trenerens kritikk

Har misset tre muligheter

Selv om det nå er unnagjort seks etapper i årets Tour de France, er det kun på tre av dem Kristoff har hatt en reel vinnersjanse.

På andre etappe var laget spredd for alle vinder, og da en velt førte til at feltet ble splittet, lå Kristoff og lagkameratene på feil side av velten.

På den femte etappen havnet hele opptrekkstoget til Kristoff i en velt. Dermed var han helt alene i avslutningen og etter en langspurt ble han til slutt forbipassert og havnet med det på en 4. plass.

Torsdagens etappe var i utgangspunktet den vanskeligste av de tre han har hatt vinnersjanser på. På den siste kilometeren måtte rytterne forsere en knallhard bakke på 500 meter. Derfor var ikke Kristoff så veldig skuffet over at han ikke stakk av med seieren.

— Jeg hadde ikke helt trodd jeg skulle vinne i dag. Klart jeg skulle gjerne hatt en seier, men det er mange flere som ikke har en etappeseier og de er sikkert like frustrert, sier 28-åringen.

Opptrekket fungerte

En annen ting som lover godt foran den sjuende etappen, er at Katjusjas opptrekkstog torsdag var tilbake på skinnene igjen.

— I dag hadde jeg i hvert fall lagkamerater. De fikk meg fram i posisjon, og jeg kan ikke klage på dem. Det var kun det at jeg ikke var sterk nok på slutten som avgjorde i dag, sier Kristoff.

Han fikk også litt uventet hjelp av Katjusjas andre stjernerytter, Joaquim Rodriguez.

— Han så at det var nødvendig hvis vi skulle ha sjanse på seier og gjorde det av egen fri vilje. Han gjorde en veldig god jobb og det var så vidt jeg klarte å ta ham igjen, sier Kristoff.

Også Stein Ørn gleder seg over at Katjusja nå ser ut til å ha fått orden i rekkene. Han var meget kritisk etter at Kristoff måtte avslutte onsdagens etappen uten hjelp fra lagkameratene.

— Opptrekket vi så i dag viser at Katjusja har noe på gang. Jeg er veldig optimistisk foran den sjuende etappen, sier Ørn.

Les også

  1. Froome og Nibali i møte etter massevelt

  2. Sammenlagtlederen har brukket kragebeinet

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Alexander Kristoff