Sport

Zuccarello om bildet: – Er blitt blåst opp noe fryktelig

Ishockeystjernen snakker om møtet med Edvin (12).

Mats Zuccarello sier det var hyggelig å møte 12 år gamle Edvin.
  • Mette Bugge
    Journalist
  • Nicholas Bergh
    Journalist

FORNEBU: De siste dagene har historien om Edvin Velle (12) og New York Rangers-stjernen Mats Zuccarello fått mye oppmerksomhet.

12-åringen sto i oppkjørselen på Lille Tøyen i Oslo fredag ettermiddag og trente på skudd på skytematten familien har. Under treningen stanset det en bil like ved, og ut av bilen steg Edvins store idol, Mats Zuccarello.

Edvins mor Linn Stalsberg delte et bilde av stjernetreffet på Instagram – som senere har spredt seg som ild i tørt gress. Zuccarello avviser at møtet var planlagt på noe vis.

– Det er blitt blåst opp noe fryktelig. Det var ikke meningen det, sier Zuccarello.

Les også

Edvins historie har også nådd USA

– Jeg gikk bare ut av bilen. Jeg skulle til noen, så skjøt han i stangen. Da jeg gikk ut av bilen rullet pucken mot meg. Jeg plukket den opp, og kastet den til ham. Så tok vi en prat. Det var hyggelig det, legger hockeystjernen til.

Det sier Zuccarello da Aftenposten møter ham på en samling for potensielle OL-deltagere mandag. 330 OL-håp, trenere og ledere var samlet for en to dagers innføring av ulike temaer rundt de kommende vinterlekene i Sør Korea.

Zucarello tok til seg det som ble sagt, men i den første pausen var det mange som ville prate om hendelsen da ishockeystjernen kom overraskende på en ung gutt.

Mats Zuccarello på dagens OL-treff på Fornebu.
Les også

Se den bisarre straffescoringen som skaper debatt: – Det er ikke lov

– Mange som sitter på iPaden

Edvins mor har fortalt at ishockey er «altoppslukende» for 12-åringen. Det var derfor han sto ute og trente på skudd da idolet plutselig dukket opp.

Zuccarello har selv lagt ned utallige treningstimer for å nå dit han er i dag: Norges beste hockeyspiller og blant de største stjernene i NHL.

Zuccarello forteller at han satt pris på å møte en gutt som trente målbevisst.

– Det er kult. Det er mange som sitter på iPaden. Det er kult å se noen som er ute for å terpe og trene. Det var kult at jeg fikk ta en prat med han, sier Zuccarello.

Les også

Edvin (12) sto og trente på skudd i oppkjørselen. Da stoppet en bil i gaten...

Ishockeystjernen var blant mange vinteridrettsutøvere som møtte opp på Fornebu mandag. Zuccarello forteller at han håper å få være med i PyeongChang-lekene neste år.

Etter en lang og intens NHL-sesong valgte 29-åringen å stå over årets Ishockey-VM.

Han vil ikke røpe når han drar fra Norge igjen.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Mats Zuccarello