Sport

Patrick Thoresen: - Vi har 3 til 5 prosent sjanse til seier

Patrick Thoresen og Norge skal i kveld gjøre noe de aldri før har klart.

  • Kurt B.M. Haugli

Se video i vinduet ovenfor

OSTRAVA: Norge har aldri slått Russland i en VM— eller OL-kamp i ishockey. I kveld er det nettopp regjerende verdensmester som er Norges motstandere når 2015-utgaven av hockey-VM starter. Norges største stjerne i dette mesterskapet er Patrick Thoresen.

Les også

De ble regnet som et våpen i den kalde krigen. Fredag møter Norge arven av «The Red Army»

Kom inn like før avreise

Patrick Thoresen kjenner russisk hockey godt etter flere år i St. Petersburg. Foto: NTB Scanpix

Han sluttet seg til de andre spillerne i troppen tirsdag etter å ha feiret seieren i Gagarin Cup med sitt lag, russiske SKA St. Petersburg. Nå er han klar til kamp igjen, men han slår fast at mulighetene for en norsk sensasjon i CEZ Arena i Ostrava i kveld er begrenset. — Vi er nok langt nede i prosenttallene når det blir snakk om norske seiersmuligheter. Kanskje har vi 3 til 5 prosent sjanse. Det er nok ikke større enn det, fortalte Patrick Thoresen til Aftenposten etter at han hadde avsluttet en halv times lang istrening på morgenen 1. mai.

Senere i kveld (klokken 20.15) er det alvor.

— Vi må bare ta denne kampen som den kommer. Det blir viktig for oss å ri av de første 10 minuttene, forteller en Thoresen i perlehumør.

Les også

«Vi har jo et driftsbudsjett som er lik månedslønnen til noen av russerne vi møter»

Tett i forsvar

Han ser at det er muligheter.

— Vi må bare forholde oss til eget spill og prøve å holde oss unna utvisningsboksen. Russland er et veldig sterkt lag i power-play. Vi må spille tett i forsvar og ta de sjansene vi får offensivt. Da finnes det en mulighet.

- Russerne kan bli grinete

Patrick Thoresen avsluttet sin karriere i St. Petersburg denne våren med å være en av de mest sentrale spillerne da laget hans vant Gagarin Cup. Den aller største pokalen i russisk ishockey. Når han går på isen i kveld vil han møte mange av sine lagkamerater fra nettopp St. Petersburg.

— Det blir jo litt rart å møte dem på denne måten. Men jeg har sagt til dem i flere måneder at jeg skal ta dem her i Ostrava. Russerne kan fort bli grinete mot antatt dårligere motstandere. De liker ikke å bli pirket på. Da er det de som kan gå på dumme utvisninger som gir oss muligheter, forteller Patrick Thoresen.

- God stemning

Trener Roy Johansen var selvfølgelig på plass på isen da de siste forberedelsene til dagens kamp ble gjennomført.

— Det er i hvert fall ingenting å si på stemningen i laget. Vi har fått forberedt oss godt og vi er klare til kamp, fortalte Johansen til Aftenposten etter formiddagens treningsøkt.

Les også

  1. Han er 43 år og hockey-VMs største trekkplaster

  2. De ti største stjernene i hockey-VM

  3. Rangers uten Zuccarello tapte i siste sekund

Les mer om

  1. Ishockey