Sport

Eckhoff på pallen - slo tilbake etter Kollen-nedtur

Tiril Eckhoff skjøt kun én bom og gikk bra i sporet.

Tiril Eckhoff smiler etter tredjeplassen på skiskyttersprinten i russiske Tjumen fredag. Foto: Sergei Grits / TT / NTB Scanpix

Eckhoff kom 33,3 sekunder bak vinneren Darja Domratsjeva i mål på skiskyttersprinten i russiske Tjumen fredag.

Hviterusseren skjøt feilfritt og slo finske Kaisa Mäkäräinen på 2.-plass med skarve 1,2 sekunder. Også Mäkäräinen skjøt to fulle hus.

Tiril Eckhoff bommet en gang på liggende, men slo til med feilfritt standplassopphold på den neste.

Dermed slo hun tilbake etter en skuffende 55.-plass på sprinten og en 49.-plass på jaktstarten på hjemmebane under verdenscupløpene i Holmenkollen sist helg.

– Jeg er glad for å være tilbake på pallen. Det har vært en hard sesong. Jeg følte meg ikke så sterk på sisterunden, for dette er en veldig tøff løype, men jeg er fornøyd med å være på podiet med disse jentene, sa Eckhoff under pressekonferansen, ifølge IBU.

Darja Domratsjeva (midten) vant fredagens skiskyttersprint i Russland. Her er hviterusseren på pallen sammen med toer Kaisa Mäkäräinen (t.v.) og treer Tiril Eckhoff. Foto: Sergei Grits / TT / NTB Scanpix

Les også

Eckhoff jakter løsninger etter elendig dag i Kollen: – Vet ikke hvorfor jeg ikke får det til

Ny spenning i totalcupen

Anastasia Kuzmina kunne nærmest ha avgjort verdenscupen med en god innsats på sprinten, men den slovakiske løperen måtte ut i totalt tre strafferunder og havnet 1.05,2 minutter bak på en 12.-plass.

Dermed er det ny spenning i kampen om totalcupen.

Marte Olsbu hadde én bom hver av skytingene og gikk et godt langrenn. Det ga 10.-plass med 1.02,3 minutter opp til seierskvinnen, samboeren til Ole Einar Bjørndalen.

Synnøve Solemdal skjøt feilfritt på liggende og måtte ut i én strafferunde etter stående. Farten i langrennssporet var ikke helt på topp og jenta fra Tingvoll endte på 28.-plass med 1.40,1 minutter opp til vinneren Domratsjeva.

Les også

De norske ble statister da Domratsjeva vant i Kollen

Flere løpere sto over

Ingrid Landmark Tandrevold skjøt feilfritt på liggende, mens det ble én bom på stående. Hun var 1.42,0 minutter bak på 30.-plass.

Hilde Fenne bommet én gang på liggende, men traff ikke på et eneste skudd på stående. Seks bom gjorde at hun ble nummer 69, og dermed får hun heller ikke gå lørdagens jaktstart.

En del løpere sto over grunnet det de mener er Russlands slappe holdning til antidopingarbeid.