Sport

Gamletrenerens to tips til Fyllingen

Bergenserne ligger to poeng fra nedrykksstreken etter svak periode.

TILBAKE FRA KARANTENE: Anders Fältnäs ledet søndag sin første kamp som Bodø-trener etter å ha sonet en fire måneders suspensjon. - Det var gøy, oppsummerer svensken. Foto: Patrick da Silva Saether

  • Sindre Trygsland

Søndag gikk Vidar Gjesdal og hans mannskap på sitt tredje strake nederlag i serien da de kollapset i Drammen og tapte 30-28. Regner man med cuptapet for ØIF Arendal, har bergenserne én seier på sine siste syv kamper, og ligger på en skuffende syvendeplass på tabellen.

Mot Bodø, Elverum og mot Drammen sist, har FyllingenBergen tapt etter å ha ledet til pause.

I nord leder eks-trener Anders Fältnäs et Bodø i form. Svensken var søndag tilbake på trenerbenken etter en fire måneders suspensjon.

Totalkollaps da Fyllingen tapte sin tredje strake

— Min filosofi er at de seks som skal spille de siste 10 minuttene må ha hvilepauser tidligere i kampen. Nå må Eivind Tangen stå i 60 minutter. Jeg ville forsøkt å bruke benken for hva det er verdt. Det tror jeg kan være en lur løsning for dem, sier den tidligere Fyllingen-sjefen.

— Alle kamper avgjøres mot slutten, og det er da man skal være i slaget og ha energi, utdyper Fältnäs.

Mangler erfaring

Etter åtte spilte kamper er avstanden for Fyllingen opp til teten åtte poeng. Ned til sisteplass på tabellen skiller to.

— Vi har manglet litt stabilitet, og har ikke vært dyktige nok i det offensive. Vi har holdt et godt nivå i perioder, men må erkjenne at vi ikke har vært dyktige nok, sier Fyllingen-trener Vidar Gjesdal.

På spørsmål om slitne spillere er en viktig årsak til lagets problemer i sluttminuttene, er han usikker.

— Det kan selvsagt være det, og jeg vil ikke utelukke det. Vi har en stor nok tropp, men det vi mangler litt er nok spillere med eliteserieerfaring. Klart, i noen kamper har vi gått litt tomme, men det er mange spillere som står 60 minutter i eliteserien, sier han.

Blant nøkkelspillerne som har måttet stå lenge på parketten om gangen i sesonginnledningen, er bakspiller Tore André Lunde.

— Det er helt klart at det påvirker til en viss grad. Vi kan bli flinkere taktisk på banen til å variere mellom fullt trøkk og å roe ned. Men i utgangspunktet skal vi være godt nok trent til å spille 60 minutter, sier Lunde.

- Ta det helt med ro

Andreas Fältnäs har fulgt sin tidligere klubb i sesonginnledningen. I fjor ble det tredjeplass, cupgull og semifinale i sluttspillet. Nå går det tyngre for gultrøyene.

— Fyllingen burde nok hatt noen flere poeng. Jeg har lest om kampene, og sett at de har vært fantastisk bra i 45 minutter, før de har raknet fullstendig. Men det beviser også at det bor mye i dem, sier svensken.

NEDE FOR TELLING: Toré Andre Lunde og Fyllingen er inne i en tung periode, med to poeng på sine siste seks seriekamper. Nå skal det snu, tror baksplleren. Foto: John Christian Nygaard

Han tror at rotasjon på spillerne kan hjelpe Fyllingen i avgjørende sluttminutter av kampene, men har også et annet tips til gamleklubben:— Mitt beste råd for Vidar og guttene er å beholde roen. Leder man med ni borte mot Drammen som de gjorde søndag, kan man slå stort sett alle lagene man møter, sier Fältnäs.

Tallene som bekymrer Fyllingen-treneren

Og selv om det er har godt under forventning i sesonginnledning, er det ingen som stresser i Framohallen.

— Jeg tror dette er et Fyllingen-lag som kommer til å plukke mye poeng fremover, sier Tore André Lunde.

Har satt poengplan

Kamper mot Halden, Lillestrøm og Nøtterøy gjenstår for gultrøyene før sesongen er halvspilt. Der må poengfangsten starte for alvor.

— Vi satte oss ned og så på kampene i november. Den første mot Drammen gikk ikke, men vi må ha minimum 10 poeng når vi er halvspilt, sier Vidar Gjesdal.

Mindre enn to seire på de tre neste kampene vil være skuffende for mannen som tok over Fyllingen før sesongen.

— Alle helst bør vi ha full pott, men fire poeng er et minimum. Klarer vi ikke det, kommer vi til å ligge veldig utsatt til, med kort vei til nedrykksstriden, sier han.

Lillestrøm og Nøtterøy kjemper i bunnstriden, mens nyopprykkede Halden overrasker og ligger på en femteplass.

— Det er viktige kamper som vi ikke kan avgi poeng i. Jeg vil si vi bør få mer enn fire poeng, men er helt enig i at det er et minstekrav, og det bør vi klare, sier Tore André Lunde.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen