En under for Bjørnstad

Henrik Bjørnstad startet glimrende, men klarte aldri å utfordre lederne. Han gjorde uansett sin beste innsats på lenge og fortsetter dette kan sesongavslutningen bli morsom for nordmannen.

Henrik Bjørnstad gjennomførte sin tredje gode turnering på rad.
  • Petter Bøifot

Resultater/livescoreBjørnstads scorekort 28-åringen endte til slutt på en delt 11. plass etter en sisterunde på ett slag under par i Idaho. Bjørnstad fikk en fantastisk start og satte birdier på hull en, to og fire, men da var det også slutt for dagen. Resten av runden bestod bare av par og to bogeyer og nordmannen endte på 13 under par totalt.

Beste siden april

Det holdt til en delt 11. plass som var verdt snaut 82.000 kroner, hans beste innsats siden 9. plassen i California i april. Det var tøffere forhold på søndag enn tidligere i turneringen og bare halve feltet var under par på sisterunden. Canadiske Jon Mills trakk til slutt det lengste strået etter en fantastisk runde på syv under par. Han endte på 21 under sammenlagt og vant med tre slag foran D.A. Points. Mills sikret dermed kortet til neste års PGA-tour.

California neste

Nationwidetouren tar nå en pause, men er tilbake om halvannen uke. Da spilles det i California, og Golfforbundets sportssjef Frode Scheie tar seg turen over for å følge nordmannen. Bjørnstad har nå gjennomført tre gode turneringer på rad, og ser virkelig ut til å finne formen. Det første målet må nå være å kvalifisere seg for Tour Championship ved å komme inn blant de 60 beste på touren. Etter helgens turnering er han på 84. plass. Men fortsetter han i samme stilen er det ennå en sjanse å få PGA-kortet direkte ved å vinne en turnering.