Sport

Fannemel på 2. plass etter avlyst finaleomgang

Arrangøren valgte å stoppe rennet etter nesten-ulykke.

2. PLASS: Anders Fannemel, her fra et tidligere renn.

Anders Fannemel ble nummer to i søndagens vindpregede verdenscuprenn i Russland. 2,4 poeng skilte opp til vinneren Severin Freund.

Andreas Kofler, nummer 11 etter første omgang, ble tatt av vinden og var nær et stygt fall i finaleomgangen. Da valgte renndirektør Walter Hofer å stoppe konkurransen. Dermed ble stillingen fra første omgang stående som resultat.

– Jeg ble litt overrasket over at de valgte å avlyse finaleomgangen. Vanligvis bidrar annen omgang til å utjevne utslagene av ujevne forhold, men kanskje var vinden for farlig, sa Fannemel til FIS.

– Det er viktig for hoppsporten at det kommer mange tilskuere til bakkene, og vi gjør vårt beste for å gi dem underholdning.

Minuspoeng

Fannemel, som vant lørdagens renn, hoppet hele 135 meter, mens tyskeren Freund landet på 131,5 meter. 9,1 i minus for gode vindforhold, gjorde at Fannemel havnet 2,4 poeng bak tyskeren.

I verdenscupen leder Fannemel fortsatt sammenlagt med sine 430 poeng. Freund følger med 361. Rune Velta endte på sjuendeplass med 125,7 poeng etter et svev på 132,5 meter. Daniel André Tande fulgte på plassen bak med 124,7 poeng.

– Dette var en fantastisk helg for oss. Laginnsatsen i dag er sesongbeste så langt, og Fannemel viste igjen stor styrke, sa landslagstrener Alexander Stöckl, som syntes det var riktig å avlyste finaleomgangen.

Bardal skuffet

Anders Bardal havnet på en skuffende 19.-plass. Steinkjer-hopperen landet på 117 meter og fikk 114,6 poeng. Han imponerte med 129 meter i finaleomgangen, men det hoppet ble ikke tellende. Bardal ligger på tiendeplass i verdenscupen med 192 poeng. Dermed er han forhåndskvalifisert til det første rennet i Engelberg neste helg.

Andreas Stjernen ble nummer 22, mens Joachim Hauer ikke kvalifiserte seg til finaleomgangen med sitt hopp på 114 meter. Det holdt bare til 38.-plass.

– I tillegg til hopperne her har vi (Johann André) Forfang og (Phillip) Sjøen som imponerte på Rena. Anders Jacobsen viste også styrke i det siste rennet der, sa Stöckl. (©NTB)

Les også

  1. Pappaen mente Fannemel burde bli skiskytter, nå leder han verdenscupen i hopp

Les mer om

  1. Hopp