Norendal med pallplass i skadecomebacket

Silje Norendal ble nummer to i søndagens slopestylefinale i Calgary, etter to måneder ute med skulderskade.

Silje Norendal er tilbake etter skulderskaden og kjørte til 2.-plass i søndagens verdenscuprenn i slopestyle.

– Det var veldig gøy. Jeg har prøvd å minimere risikoen hele uken, derfor er det ekstra gøy at det klaffer og går såpass bra. Det føles godt å være tilbake i konkurranse, sa Norendal i en pressemelding fra Norges Snowboardforbund.

Hun imponerte fra start og sikret poengsummen som ga 2.-plass (75,68) allerede i første forsøk. Seieren gikk til canadiske Laurie Blouin, som hadde konkurransens to beste forsøk med 79,56 som best.

Les også

Silje Norendal satser likevel mot vinter-OL i 2022

– Jeg er litt tidlig tilbake etter at jeg fikk skulderen ut av ledd og hadde ikke så høye forhåpninger, sa Norendal, som skadet seg i et verdenscuprenn i Beijing før jul.

– Skulderen er bra, men den tåler ikke noen store fall ennå.

Norendal var en av fire norske finalister i verdenscuprennet i slopestyle. Stian Kleivdal imponerte og tok fjerdeplass i mennenes finale, mens Hanne Eilertsen ble nummer fem blant kvinnene.

Fridtjof Tischendorf fikk det ikke til og endte sist i mennenes finale, som ble vunnet av Tiarn Collins fra New Zealand.

Landslagssjef Per Iver Grimsrud likte det han så fra Norendal.

– Det er godt å se henne tilbake på brettet igjen og ekstra gøy at det ble 2.-plass med tanke på skaden hun har slitt med, sa Grimsrud.

Om to uker er det X-Games i Hafjell, og Norendal håper å gjøre det bra der.

– X-Games på hjemmebane er noe jeg gleder meg veldig til. Da jeg skadet meg var målet egentlig bare å bli klar til et comeback der, sa hun.