Kilde falt stygt i stupbratt løype: – Jeg ble taklet

Aleksander Aamodt Kilde (27) falt stygt i østerrikske Hinterstoder. Dermed mistet han verdifulle poeng i verdenscupen.

Her ligger Aleksander Aamodt Kilde i løypa etter fallet.

– Det går etter omstendighetene bra. Jeg har et forslått kne, men ingen store skader, forteller Aleksander Aamodt Kilde.

Han hadde akkurat kommet seg til hotellet i østerrikske Hinterstoder etter den dramatiske dagen i løypa. Etter en fantastisk start på super-G-rennet, gikk det galt. I en krapp sving gikk han i bakken og landet på ryggen. Etter kort tid kom han seg på bena igjen.

– Det var kjipt. Det er alltid kjedelig å kjøre ut. Jeg har sett på det, og det var litt uflaks. Det er en innerski som tar tak i et spor, så blir jeg taklet, sier nordmannen.

Kilde er ikke i tvil om at han stiller til start i søndagens superkombinasjon. I verste fall må han bite tennene sammen og ta noe smertestillende før rennet.

– Hadde jeg holdt farten min, var det 100 poeng som røk i dag. Men hvis man begynner å tenke sånn, så kommer man til å ha det kjipt i en lang karriere, poengterer han.

Vinneren av et verdenscuprenn får nemlig 100 poeng. Ved første mellomtid lå Kilde over fire tiendedeler foran Vincent Kriechmayr, som til slutt vant på hjemmebane.

Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut i Hinterstoder.

Taper verdifulle poeng

På grunn av fallet gikk han også glipp av viktige poeng i sammenlagtkampen i verdenscupen. Bak Kilde på listen er Henrik Kristoffersen, som også stilte til start i Østerrike for å kapre poeng. Nordmannen kjørte sitt første super-G-renn i verdenscupen noensinne.

Kilde lar seg ikke stresse over at verdifulle poeng glapp.

– Sånt skjer. Det er ikke alltid at man kan styre ting som skjer på halvsekundet, sier Kilde.

Fra et sent startnummer kjørte Kristoffersen inn til en 22.-plass og tok inn ni poeng på landsmannen. Dermed er det 65 poeng opp til Kilde.

Alexis Pinturault er nummer tre i sammendraget. Han tok en svært imponerende 4.-plass og tok også innpå Kilde i sammendraget. Franskmannen tok 50 poeng og er med det 74 poeng bak Kilde. Kjetil Jansrud ble beste nordmann på 6.-plass.

Drømmer om «kula»

Totalcupen er det største man kan oppleve som alpinist, mener Kilde. Den som til slutt står på topp, får krystallkulen – ofte bare kalt «kula» – til odel og eie.

– Det å kalle seg verdens beste alpinist har ingen andre enn Marcel Hirscher kunnet gjøre de siste årene. Jeg skal rope rimelig høyt om jeg klarer det, konstaterte Kilde nylig til Aftenposten.

Kilde har lenge snakket om hvor mye en sammenlagtseier vil bety for ham. For kort tid siden gikk han til topps i Saalbach-Hinterglemm og tok dermed et grep om «kula».

– Jeg lever alltid i håpet. Samtidig er det for tidlig å si nå. Det går veldig bra foreløpig. Det er det viktigste, sa han den gangen om muligheten til å vinne totalcupen.