Sport

Tydelig misfornøyd Lundby etter skuffende renn

Chiara Hölzl vant sitt fjerde strake renn.

Maren Lundby endte på en skuffende femteplass søndag. Foto: Geir Olsen

 • NTB

En tydelig misfornøyd Maren Lundby måtte ta til takke med 5.-plass i Hinzenbach søndag. Chiara Hölzl vant sitt fjerde strake verdenscuprenn.

Selv om Lundbys førstehopp var på 87,5 meter og holdt til en foreløpig 2.-plass, var både hun og landslagstrener Christian Meyer var tydelig misfornøyd med førstehoppet.

Likevel ble hoppet hennes beste i søndagens renn. I finaleomgangen klarte hun 84 meter og falt med det tre plasser på resultatlisten. Avstanden opp til seirende Hölzl ble 14 poeng etter å ha vært 2,2 poeng halvveis.

Hölzl kunne juble for nok en seier og økt ledelse ned til Lundby i verdenscupen. Det var østerrikerens fjerde strake seier i verdenscupen og hennes sjette seier denne sesongen.

 • Leste du denne? Endring før start gjorde Johaug bekymret: – I dag var det ekstra artig å vinne
Les også

Johaug fikk tøff konkurranse – vant likevel overlegent

Skuffet Lundby

Lundby ser nå frem til en helg uten verdenscuprenn etter helgens resultater. Lørdag ble hun nummer to. Hennes forrige seier kom 26. januar.

– Det er litt kjipt, men det går for så vidt bra. Jeg føler vel at jeg har jobbet litt hele helgen og prøvd å gjøre noe med det som ikke fungerer uten å finne noe som funker, sa en skuffet Lundby til TV 2 etter rennet.

Neste renn er i slovenske Ljubno 23. februar.

Sterk innsats av 16-åring

Thea Minyan Bjørseth debuterte i verdenscupen med en 36.-plass lørdag. Enda bedre gikk det søndag. 16-åringen avanserte til finaleomgangen med et hopp på 79 meter, og deretter hoppet hun 80,5 meter. Det holdt til 204 poeng og en sterk 26.-plass.

Anne Odine Strøm har ikke fått det helt til å klaffe denne sesongen. Finnmarkingen hoppet 81,5 og 82 meter, noe som resulterte i en 23.-plass. 21-åringen endte på pallen to ganger forrige sesong, men har på det meste blitt nummer ni i inneværende sesong.

Silje Opseth startet med et hopp på 82,5 meter før hun økte til 85 i finaleomgangen. 20-åringen fikk med det 224 poeng og ble nummer 14.

Les mer om

 1. Maren Lundby
 2. Hopp

Relevante artikler

 1. SPORT

  Nedtur for Lundby - mistet verdenscupledelsen

 2. SPORT

  Nedtur for Lundby i Japan

 3. SPORT

  Lundby tok sin første verdenscupseier på fem hopprenn

 4. SPORT

  Lundby måtte se seg slått av østerriker for tredje gang på rad

 5. SPORT

  Lundby kunne tangere legende. Slik gikk det ikke.

 6. SPORT

  Bakkerekord ikke nok for Lundby. Norges hoppdronning slått av tenåringssensasjon.