Sport

Norges håndballpresident: - Må ikke være lov å være skurkeaktig

Og landslagssjef Christian Berge skulle gjerne fått muligheten med fem sekunder igjen.

Håndballpresident Kåre Geir Lio snakket om kampen mot Tyskland.
  • Kurt Arne Nilssen

SISTE:

Les også

Norge dropper protesten etter håndballjukset

— Vi kom i den situasjonen i går, som var litt spesiell. Jeg er veldig opptatt av at kampen blir avgjort på banen, det er viktig, og det ble den.

- Vi kom i den situasjonen i går, som var litt spesiell. Jeg er veldig opptatt av at kampen blir avgjort på banen, det er viktig, og det ble den, sier Christian Berge.

Det sier landslagssjef Christian Berge etter at Norge tidligere lørdag valgte å trekke tilbake protesten de la inn fredag kveld.I sluttsekundene av EM-dramaet i semifinalen mot Tyskland hadde tyskerne for mange spillere på banen.

Det skal i utgangspunktet bety utvisning og avkast fra midtbanen. Da ville Norge vært i overtall med fire-fem sekunder igjen på klokken.

— Ingenting galt med målet. Men så skal tiden stoppes og tyskeren vises ut. To mann mer fra avkast med 4-5 sek igjen. Det er lang tid!, skrev landslagskeeper Ole Erevik på Twitter fredag kveld.

Les også

Norge trakk protesten: - De vil ikke bli kjent for å være dem som sutrer

— Vi legger saken helt død

Norge la inn protest etter hendelsen, men valgte altså lørdag morgen å trekke den tilbake.

— Vi vet ikke hva som kunne skjedd de siste fem sekundene. Samtidig er jeg opptatt av at vi kunne fått en mulighet, og vi vet aldri resultatet av den muligheten. Det kunne vært god læring. Det kunne vært en morsom situasjon å stå oppi, sier Christian Berge.

Han vil ikke spekulere i om tyskerne brøt reglene med vilje.

— Vi legger saken helt død nå. Vi har jobbet hardt for å komme oss opp mentalt etter i går, og det skal vi klare, sier Berge – med henvisning til at Norge skal møte Kroatia i bronsefinalen i EM søndag.

Les også

Norge-protesten: Tredje gang Tyskland jukser i mesterskap

Vil ha strengere straffer

Håndballpresident Kåre Geir Lio sier på en pressebriefing i Krakow lørdag at de ser at en protest ikke ville nådd frem nå. Samtidig mener han at det må komme strengere straffer for overtredelser av sorten tyskerne gjorde fredag kveld.

— Det må hardere straff til, tydeligere straff til, i den situasjonen. Det må ikke være lov å være skurkeaktig i løpet av en kamp og komme unna med det, sier han.

Samtidig ville ikke Lio si at han tror tyskerne brøt regelverket med viten og vilje.

— Det kan jeg ikke si noe om. Jeg vet ikke hva som rørte seg i hodet på spilleren på den banen. Jeg vet ikke noe om tankene hos lagledelsen i den sammenhengen. Jeg vil håpe det ikke var slik, sier han.

Men Håndballforbundet vil få orden på regelverket, og Lio lover at de kommer til å følge opp saken videre.

— En ting er sekretariatet, noe annet er selve regelen. Det må straffes hardere med den type obstruktiv adferd mot slutten av en kamp, sier han.

Les også

  1. Publikumsfiasko: Må reise to dager for å hoppe for tomme tribuner

Les mer om

  1. Håndball