Prestisjekåring: Larvik har verdens beste keeper

Larvik hadde i mange år verdens beste keeper i Cecilie Leganger. Vestfold-klubben har fortsatt den beste, ifølge en avstemning i regi av EHF.

Her er to av Larviks største profiler: Scoringsmaskinen Nora Mørk og keeperstjernen Sandra Toft. Denne samtalen fant sted under Champions League-oppgjøret mot Györ i Arena Larvik i februar.

Det europeiske håndballforbundet har kåret All Star Team i Champions League gjennom avstemning ute blant fansen.

22.000 har stemt, og tre Larvik-jenter fikk plass på laget: Nora Mørk, Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Sandra Toft. I tillegg ble tidligere Larvik-spiller Heidi Løke kåret til beste strekspiller, med overveldende 59 prosent av stemmene.

For Mørk, Riegelhuth Koren og Toft var tallene 30,9, 29,3 og 35,8.

Les også

Hun har vunnet OL-, VM- og EM-gull. Nå jakter Malm Frafjord den gjeveste klubbtittelen.

Toft avviser lyskeskade

Larvik-fansen fikk bekymrede rynker i pannen da Sandra Toft måtte forlate banen før slutt i den siste sluttspillfinalen mot Vipers. Hun holdt seg til lysken og overlot plassen til annenkeeper Alma Hasanic.

— Hadde det virkelig vært om å gjøre, kunne jeg ha spilt videre, men det ingen vits å ta noen sjanser på å gjøre skaden verre. Det skal gå bra å spille her i Budapest. Dette gleder jeg meg virkelig til, sier den danske landslagsmålvakten før oppgjøret mot Dinamo-Sinara lørdag ettermiddag. Det var ikke lyskestrekk, men en liten muskelskade hun pådro seg.

- Motstanden?

— Russerne skyter godt, og de skyter hardt. Men jeg skal prøve å kartlegge dem så godt jeg kan, sier keeperen som er kjent for sine grundige analyser av motstanderen.

Ikke femti prosent hver gang

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad frykter ikke at skaden skal stoppe Toft.

— Hun har trent forsiktig, og dette skal holde. I tillegg har vi Alma. De to har utfylt hverandre godt, sier Gjekstad, som fikk se at Toft ikke tok et eneste skudd før det var gått 18 minutter av den andre kampen mot Vipers.

— Vi kan ikke forvente femti prosent redninger hver gang, sier Gjekstad.

I avstemningen ble det 35,8 prosent.

NB: Larvik spiller sin første kamp i Final 4 av Champions League lørdag klokken 14.15.

Oppgjøret, mot Dinamo Volgograd, vises på Viasat 4.

Les også

Sulland vurderer Larvik-exit