Sport

Warholm til semifinale i Rio etter å ha satt norsk rekord: - Ufattelig kult

Karsten Warholm opplevde et nytt høydepunkt i sin allerede innholdsrike karriere da han debuterte i OL. Norgesrekord med 48,49 og plass i semifinalen!

Karsten Warholm leverte strålende og løp seg til semifinale på 400 meter hekk i OL mandag. Cornelius Poppe/NTB Scanpix

 • Steffen Stenersen

RIO DE JANEIRO: Sunnmøringen på 20 år var den yngste av samtlige i forsøksheatene. Han hadde bare den fjerde beste persen i heatet, men nest beste årsnotering. Bare de tre beste gikk direkte videre, men Dimna-gutten har tidligere vist at han er en mann for de store anledninger. Han gjorde det igjen.

— Nydelig å kunne gjøre det slik. Jeg var veldig spent, det er en spesiell anledning. Men ufattelig kult å få det til. Jeg sa jeg skulle gjøre det bra i forsøket, for dette er min scene. Jeg grep sjansen og lyktes. Nå er jeg stolt over meg selv, hvis jeg kan si det slik, sa Warholm etter løpet.

.

Semifinalene løpes fra kl. 02.35 onsdag natt norsk tid.

— Mange ville sagt at bane to er noe drit, men jeg synes det er helt nydelig. Da har du kontroll på hele feltet. Det var fantastisk gøy. Jeg har fått en ufattelig bra start, så er det bare å gjøre det beste ut av det, fortsetter Warholm.

Tiden er for øvrig den femte beste på distansen i verden i år.

Les også

«Det har vært og er en fornøyelse å følge Karsten Warholms karriere»

Helt uten respekt for noen tok Warholm ledelsen og beholdt den gjennom hele løpet. Utenfor seg hadde han Javier Culson, som tok bronse i London-OL og ellers kan skilte med to VM-sølv – og en pers på 47,72. Puertoricaneren ble passert av Warholm allerede ved inngangen til siste sving.

En sliten og glad Karsten Warholm etter forsøket på 400 meter fri. NTB Scanpix

Inn på oppløpet fikk ikke unggutten den samme stoppen som hindret EM-medalje. I stedet fløt han inntil sikker heatseier foran Culson, 48,49 mot 48,53.Dermed kuttet Warholm av 35/100 sekund på sin ferske norgesrekord. Det kan bli OL-finale på den hemningsløse unggutten fra Ulteinvik!

Måper over Warholm

Trener Leif Olav Alnes blir nesten ikke trodd når han forteller nysgjerrige trenere for andre land at dette er første året Warholm løper 400 meter hekk. Det syns kanskje på hekkepasseringene, som sunnmøringene neppe får noen Oscar for – i alle fall ikke når han må bytte satsben mot slutten. Det kaller han selv bare for kråkehopp.

Men Warholm er full av guts og har i tillegg en god evne til å holde farten oppe selv når melkesyren kommer. Han satte pers i EM med 48,84, men innrømmet etterpå at satsingen i finalen ble litt i villeste laget. 20-åringen gikk «all in», men kom ut med sjetteplass etter 49,82. Etterpå syntes han det var verd forsøket.

 1. Les også

  Friidrettskometen har kun blitt "starstruck" én gang i OL-byen

Les mer om

 1. Friidrett

Relevante artikler

 1. SPORT

  - Det er en gave å få lov til å jobbe med en sånn utøver

 2. SPORT

  Skal få hjelp av Andreas Thorkildsen til å bli bedre i spyd

 3. SPORT

  Warholm satte norsk rekord og løp seg til OL

 4. SPORT

  Warholm slo til med ny norsk rekord på Bislett

 5. SPORT

  OL-profiler jakter norgesrekorder på Stadion

 6. SPORT

  Nå har Norges friidrettskomet tatt valget alle lurer på